TINIplatecover.jpg

Stearinlyset flagrer sånn passe. Et glass rødvin på bordet. Det blåser ute. Regnet pisker mot vinduene. Stemmen til Tini kan bli en god venn og ledsager da. Inn i den mørke natta. Debutalbumet og utgangspunktet til denne artisten fra Kristiansand er mer enn god, sett fra en kommersiell synsvinkel. Problemet er at hun allerede har svidd av de beste låtene. De har fått høy rotasjon på mange radiokanaler, ikke minst den viktigste av dem alle; nemlig NRKP1. Vi snakker om den lekne poplåten og albumåpneren, «Send My Star», den nydelige «You Can’t Have It Both Ways» og det vakre tittelkuttet. Dette er vinnersporene på «Undo My Heart», og det er ikke like lett å se og høre hvilken låt som kan følge opp en av disse som neste single.

Men Tini er altså i gode hender når det gjelder kommersielle grep og markedsmekanismer. COOP Norge setter opp godt synlige CD-hyller i butikkene sine. Flyselskapet Norwegian stiller med Tini på skjermene om bord, og det skal kjøres reklame på TV fra neste uke. Det handler om å finne nye løsninger for å selge musikk på mange områder og i mange formater.

Tini sin karriere startet på The Voice vinteren 2012. Tiden etterpå har hun gått i spann med blant annet Voice-mentor og tidligere a-ha-medlem Magne Furuholmen og Martin Terefe. Deres CV er ikke til å kimse av verken i den ene eller andre retningen; verken som låtskrivere eller som produsenter. De har valgt å holde på et dempet og enkelt lydbilde uten for mange svulstige operasjoner. Dermed er det Tini sin stemme som bærer det meste. Hun synger bra, men våger ikke helt å ta de store sjansene bortsett fra når hun beveger seg høyt der oppe i toneleiet.

Flere renommerte britiske musikere hjelper til, men det er likevel som alltid melodiene og sangene som skaper et bra popalbum. I tillegg til de tre første låtene, er det nok «Parallel» som framstår som den beste. Pent og fint, og med en anelse inspirasjon av den enkle og gode klassikeren «Let It Be Me» på verset. Denne låten er skrevet av KT Tunstall og Martin Terefe. Tini har selv vært med på å komponere tre av låtene her. Ikke mer enn det. Dermed kan vi ikke snakke så mye om singer/songwriter-pop. Men hun ligger likevel tett opp til navn som Carole King, Carly Simon og Norah Jones, som skriver det meste selv. Det vi kan slå fast er at Tini har alle mulighetene til å slå gjennom nå. Men den totale låtpakken bør nok være hakket bedre neste gang for å holde på interessen. Og så kreves det nye hitlåter. Igjen og igjen.