Hvilken bok anbefaler du?

— Jeg vil anbefale Daniel C. Dennetts «Freedom Evolves», et fyrverkeri av fascinerende tanker, hvor han argumenterer for at begrepet «fri vilje» også kan gi mening i et determinert univers. Vanskelig å legge fra seg, og man leser gjerne en side flere ganger før man går videre til neste.

Tre favorittforfattere?

— Vanskelig å trekke frem favorittforfattere, men når jeg virkelig skal slenge bena på bordet og hygge meg med litt god lesning ender jeg veldig ofte opp med to glimrende essayister, Gore Vidal og Christopher Hitchens. For poetisk inspirasjon blir det Shakespeare.

Hvilken forfatter er overvurdert?

— Jeg er ingen litteraturkritiker, så jeg skal være forsiktig med å påstå at noen er overvurdert. Jeg kunne ramset opp forfattere jeg ikke synes noe om i timevis.

Når leser du?

— Jeg leser først og fremst på kvelden, når dagens gjøremål er unnagjort. Aller mest leser jeg når jeg er ute på reisefot eller på hyttetur, da går det radig unna.

Hvilken bok leser du neste gang?

— Neste bok er ikke vedtatt her. Jeg vingler mellom bind to av Richard Feynmans «Lectures on Physics» og Terrence Deacons «Incomplete Nature». Begge to skal uansett til pers før sommeren.

Hvilke bøker leser du absolutt ikke?

— Jeg må innrømme at jeg relativt sjelden tar meg tid til skjønnlitteratur, det er for mange fenomener og begivenheter jeg til enhver tid er hugen på å sette meg bedre inn i. Absolutt siste sort for min del er slike spirituelle hjelp-til-selvhjelpsbøker som bokhandlene i Kristiansand er oversvømt av. Da foretrekker jeg å stirre rett i veggen.

Låner du, laster du ned eller kjøper du bøker?

— Jeg kjøper bøker på nett. Alltid litt julestemning når det ligger en bokpakke i postkassa.