Siden 2012 har PG Stølen (Per Gunnar Stølen) samarbeidet med amerikanske John Beland, kjent fra Flying Burrito Brothers. Nå har Beland produsert en tredje plate for Stølen, «Wild Rivers».

— Jeg blir veldig imponert av dyktigheten til John, og det er en skikklig opptur å jobbe med han, sier PG Stølen om samarbeidet.

Denne uka kommer «Wild Rivers». Stølen har skrevet melodier og tekster, mens Beland har produsert hele plata.

I 2000 fikk Stølen datteren Petrine som er multihandikappet. Han har valgt å være hjemme med datteren. Det har inspirert til musikk, og musikken har hjulpet han med å takle hverdagen.

— Plata handler tekstmessig mye om lys og mørke. Wild rivers kan bety mange ting. Det kan bety et sammensurium av ting du har opplevd i livet på godt og vondt, men det kan også vise til naturen og det amerikanerne kaller mindfulness.

Stølen mener at låta «The best is Yet to Come» beskriver hva mindfulness handler om:

— Når du skal fiske, handler det ikke bare om å få den største fisken, men å sitte se hvor vakker elva er mens du venter på napp, og kjenne varmen fra sola.

På «Wild Rivers» gjør Stølen to duetter med Inger Lise Stulien. I tillegg har han fått med seg en koringstro bestående av Arild Hobbesland, Marit Hobbesland og Sonja Govertsen.