– Med en gang vi samles blir det så mye latter og moro. Etter noen dager med gutta har jeg de magemusklene, sier Ali til Fædrelandsvennen og flirer.

I går ble det kjent at de fire gitarkameratene Kurt Nilsen, Espen Lind, Askil Holm og Alejandro planlegger nytt album til sommeren. Da er det drøyt tre år siden gjengen fikk hele Norge til å synge med på Leonard Cohens udødelige klassiker «Hallelujah».

Ble værfaste

I helga var alle sammen, inklusive band og management, samlet på Geilo. Der benyttet de tiden til å jakte på låter til albumet som skal hete «Halleluja Live Vol. 2».

– Vi var seksten stykker der oppe, bare gutter. På grunn av storm ble vi værende der lenger enn vi skulle, men det var bare moro. Jeg merket da hvor masse jeg har savnet de andre guttene, og nå har jeg det helt topp, siden vi skal jobbe sammen igjen, sier Ali.

I september deltok han og Askil på Kurts 30-årsfeiring i Bergen. Det var der ideen til å gjenforenes dukket opp for første gang.

– Da var det en stund siden vi hadde sett hverandre sist, og vi begynte å spille sammen med en gang. Så snakket vi om å gjøre mer sammen, forklarer Ali.

Helt magisk

Like før jul fikk han endelig beskjed om at det blir ny liveplate og nye konserter til sommeren (se egen sak). Det forrige albumet «Halleluja Live» solgte utrolige 250.000 eksemplarer. Rundt 120.000 publikummere fikk med seg en konsert med guttene.

– Det var helt magisk og jeg tror aldri det samme vil skje igjen, men det kommer helt sikkert til å bli like kult, mener Ali.

I tiden fremover blir det mange Oslo-turer på 22-åringen. Nå skal nemlig låtene håndplukkes og øves inn.

– Vi har så mange låter å velge fra at du aner ikke. Det er ingen vits å komme med eksempler en gang. Nå sjekker vi ut alt vi har hver for oss, og så kommer vi med forslag.

Venter med soloalbum

Kristiansanderen er for øvrig godt i gang med sitt tredje soloalbum. Det arbeidet legges nå på is fram til høsten.

– Samtidig merker jeg at jeg får mye inspirasjon av å møte de tre andre guttene, så jeg kommer nok til å skrive en del uansett. Inspirasjonen øker jo mer jeg spiller. Å jobbe med dem er et rent bonusprosjekt for meg.

– Hva sier du til dem som mener dere kun gjør dette for å håve inn penger?

– Det handler ikke om det i det hele tatt. Vi gjør dette fordi vi synes det er gøy og fordi det er levebrødet vårt. Vi elsker rett og slett det vi driver med, fastslår Alejandro Fuentes.