KRISTIANSAND: – Dette er kjempestort! Dagen etter skal de spille i Oslo Spektrum, og de har solgt ut to konserter i Trondheim. Dette er svært, noe av det største som vi har hatt i Kilden til nå. At denne kjempestore amerikanske turneen kommer til Kristiansand kommer vi til å merke, forteller Daniel Stamnes i Kilden entusiastisk til Fædrelandsvennen.

Stor turné

Dream Theater legger ut på en stor turné for å feire 25-årsjubileet for bandets milepælsalbum «Images & Words». I alt har de solgt 12 millioner plater verden over. Norgesbesøket er en del av en stor turné som markerer at låtskriver og gitarist John Petrucci flere ganger er kåret til verdens beste i ”shredding” – superhurtigspilling med full kontroll.

23. februar gjester det amerikanske metalbandet Kilden, for en spesiell «intimkonsert» med plass til knappe 1000 publikummere, melder Kilden i en pressemelding.

Mer metal i Kilden

– Hvordan kom dette i stand?

– Som med mye annet er det litt tilfeldigheter involvert. Vi har lenge gått ut og sagt at vi ønsker artister med internasjonal størrelse i ulike sjangre. Da vi så hvor populær konserten med Green Carnation ble, så vi at dette må vi gjøre mer av. Det er kult at vi får et band på den størrelsen og i den sjangeren til oss, forteller Daniel Stamnes til Fædrelandsvennen.

– Betyr dette at Kilden satser på hardere musikk?

– Vi satser mer på god musikk i alle sjangre. Dette føyer seg inn i rekken av kvalitetsartister som har besøkt oss, og som har noe ekte å by på.

Les også:

Stor interesse

– Green Carnation spilte i Kilden i november. Hvordan fungerer denne typen musikk i et hus man vanligvis forbinder med mykere musikk?

– Det synes jeg fungerer veldig bra. Det er gode musikere og et interessert publikum. Dette er en god kombinasjon i et lyttevennlig lokale, mener Stamnes.

Fredag delte Kilden selv nyheten i sosiale medier, og Daniel Stamnes merker allerede stor interesse for konserten. Billettene legges ut for salg mandag.