I et intervju med Dagsavisen slakter Bjørge årets Quartfestival, samtidig som han lovpriser Hovefestivalen.

Sammen med Morten Sandberg var Bjørge med på å grunnlegge Hovefestivalen i Arendal. Men da kommunestyret i Oslo ga klarsignal til Senteret for Populærmusikk på Grünerløkka, bestemte han for å trekke seg ut av Hove.

— Jeg kunne ikke jobbe med tre store prosjekter, og valgte å trekke meg 100 prosent ut. Det var mitt livs tyngste valg, sier Bjørge til Dagsavisen.

Han har i ettertid ikke angret en eneste dag på valget.

— Jeg brukte enormt mye tid på festivalen. Vi hadde veldig dårlig tid, og det ble ekstremt lite søvn, sier han til avisen.

Misliker Quart

I intervjuet med Dagsavisen legger ikke Bjørge akkurat skjul på hva han mener om Quart.

— Det har alltid vært en gedigen nedtur å komme til Quart etter Roskilde. Det eneste de har vært gode på er bookingen.

Før han fortsetter med å kalle årets Quartfestival en katastrofe.

- Det verste er at styret og ledelsen ikke så hvor galt det ville gå. Når Jørgen Skauge (festivalsjefen) sier det var et godt Quart-år, viser han i all offentlighet at han ikke er rett person for jobben, sier Bjørge.

Dårlig booking

– Når man selger halvparten av de budsjetterte billettene og booker Knutsen & Ludvigsen for en formue, nærmest i desperasjon, da tar man ansvar, innrømmer tabben, og forlater skuta. Sånn fungerer næringslivet på dette nivået, hevder han.

Han tror Quartfestvalen er døden nær.

– Neste år blir det enda verre. Publikum har valgt Hove. Agentene har sett at Quart var en katastrofe og at Hove var en suksess. Skal Quart få gode navn, må de hoste opp enda mer penger enn de gjorde i år, sier han