Nedtellingen har pågått i lang tid. Norskutviklede «Age of Conan: Hyborian Adventures» skulle egentlig blitt sluppet i fjor, men ble utsatt. Dernest var planen at det etterlengtede spillet skulle slippes i begynnelsen av 2007, men utsatt igjen.

Nå da?

Nå er PC-spillet ventet i butikkhyllene 30. oktober.

– «Age of Conan» er utviklet over tre år med et budsjett på mer enn 20 millioner dollar og vi mener dette vil være en lønnsom investering når spillet lanseres i oktober, sier finansdirektør Olav Sandnes i norske Funcom til Dagens Næringsliv.

Budsjettet på 20 millioner dollar, eller rundt 120 millioner kroner, er langt større enn de aller fleste norske filmproduksjoner.

Til sammenligning har den norsk-britiske storfilmen «Wide blue yonder», som er under innspilling nå, et budsjett på mellom 40 og 50 millioner.

100 000 prøvespillere

Age of Conan er et såkalt MMO-spill (Massively Multiplayer Online Games), og er derfor et typisk onlinespill. Spillet befinner seg i samme gate som for eksempel World of Warcraft, som per i dag kan skilte med over 9 millioner onlinespillere.

Funcom har ved flere anledninger begrunnet trusselen fra piratkopiering som en viktig årsak til at «Age of Conan» blir nettbasert.

Det norske selskapet har vært forsiktige med å offentlige røpe sine målsettinger for spillet, men at over 100 000 prøvespillere meldte sin interesse for betaversjonen er et godt tegn. Over halvparten av prøvespillerne skal ha meldt seg mindre enn et døgn etter utlysningen.

Nytt kampsystem

Spillet starter i en historiedrevet en-spillerform, slik at spilleren skal bli kjent med spillet før man kastes ut i det frodige og intense universet full av brutale fiender.

Utvikleren har varslet at det er lagt stor vekt på grafikken i spillet, og at kampsystemet skiller seg ut fra de typiske «pek og klikk»-kampene, blant annet kjent fra «WoW».

Spillet vil være basert på fantasyserien Conan Barbaren av Robert E. Howard. Ifølge Funcom vil spillet vil være tro mot handlingene i bøkene, og tilhengerne vil få oppleve flere elementer fra Robert E. Howards verden som tilhengerne vil sette pris på.

Funcom har tidligere gitt ut spill som «Dreamfall», «The Longest Journey» og «Anarchy».