At ingen ville ryke ut i lørdagens «Skal vi danse» var ingen hemmelighet. Likevel ble seerne oppfordret til å stemme på sine favorittdansende kjendiser underveis og poengene ville bli overført til neste sending.

I spenning satt mang et hjem og ventet på del av to av programmet «Skal vi danse — resultater». Men ingen resultater kom.

Vil ha fair konkurranse

Rundt 25 minutter ble fylt med intervju og reportasjer før programlederne plutselig takket for seg, uten at publikums stemmeavgivning ble presentert. TV2 lover at slik skal det ikke bli i kommende programmer:

— Vi vil ikke holde seernes stemmer skjult i det lange løp. Lørdagens sending var et oppstartsprogram og det er fort gjort at det blir for mye taktikkeri hvis det blir for mye fokus på stemmeavgivningen fra publikum, sier Marianne Røiseland, pressesjef i kanalen.

— Det er kjekt at seerne vil være med å påvirke, men vi må ivareta rettferdighetsaspektet, mener hun videre.

Forstår skuffelse

— Men hva var poenget med å se «Skal vi danse - resultater» når man ikke fikk vite hva resultatet ble?

— Hvis publikum så del to bare for å vite utfallet, kan jeg skjønne at noen ble skuffet. Dette var ikke noe forsøk på å lure folk til TV2, erklærer Røiseland som innrømmer at navnet til andre del av programmet kunne vært annerledes på lørdagen som gikk.

— Grunnen til at vi kaller del to «Skal vi danse - resultater» er fordi at neste lørdag vil kjendiser begynne å ryke ut. At vi også kalte premierelørdagen med samme navn var for å gjøre det oversiktelig.

- Har ikke lurt noen

Røiseland hevder også første program ikke handler så mye om selve konkurransen. Det er derimot snakk om å bli introdusert for dansepartnerne og at seerne skal få gjort opp egne meninger.

Men TV2 presiserer:

— Vi har ikke lurt noen. Seernes stemmer vil bli tatt med videre i neste program.

Hvor mange som stemte under lørdagens sesongpremiere av «Skal vi danse» vil ikke TV2 gå ut med. Prisen for å støtte en av kjendisene er fem kroner per sms/samtale.

Dommernes poeng, som rangerte Mona Grudt og Tshawe Baqwa på topp, vil derimot ikke bli overført.

— Dette var en uformell vurdering av dommerne for å gi deltakerne en pekepinn. Det blir mer alvor neste gang, lover Røiseland.

Knallåpning

Men selv om noen av seerne ikke fikk full valuta for pengene, var det i alle fall nok av seere under «Skal vi danse»-gjensynet.

635.000 så programmet i snitt og det er mer enn de tidligere sesongpremierene.

På våren i 2006 ble første sending (som da gikk på en søndag) sett av 594.000 seere.

På høsten samme år ble «Skal vi danse» sendt på søndager og hadde da en åpning med 484.000 publikummere.