Foto: TV2

— Når vi spør deltakerne om hvorfor de er med på «Idol», er det mange som ikke vet. De svarer at de «bare gjør det, liksom», og er tafatte og treige. De kan drite i å komme!

— Vi i juryen sitter der og mener alvor, og vil finne en ei popstjerne. Å være apatisk og intetsigende er et svært dårlig tegn, advarer Jan Fredrik Karlsen.

Labert så langt

- Men det er jo ofte de som ikke har noe i «Idol» å gjøre som er gøyale i de innledende rundene for oss hjemmetittere?

— Nei. Det er de som har en klar tanke bak sin deltakelse, og som det så viser seg har evner som ikke er helt i tråd med det de trodde, som er morsomme, mener Karlsen.

Han presiserer at det er de gode sangprestasjonene han er ute etter.

— Jeg er her for å finne talenter, jeg, det er det som er drømmen. Så skal vi vise tverrsnittet for Norges befolkning.

«Idol»-juryen har allerede besøkt Kristiansand og Tromsø, før de kommer til Trondheim fredag. Kvaliteten har ikke vært imponerende så langt.

— Nivået har vært litt lavt, synes jeg, kommenterer Karlsen.

Hardt å være i juryen

Fredag skal Karlsen grovsile rundt sju hundre påmeldte trøndere, pluss eventuelle spontandeltakere. To hundre av dem skal synge foran hele juryen i løpet av helga.

— Det er en utfordring å være hundre prosent tilstede, og holde ørene åpne til enhver tid. Men mest av alt er det spennende og morsomt, mener juryformannen. Likevel er det en påkjenning både for hode og kropp.

— Man blir jo lukket inn i en egen verden. Søndag kommer jeg til å være ganske blåst i hodet. Full av sangstemmer og låter.

Vettskremt Karlsen

Det kribler i mange mager før inntreden hos juryen som i år består av Jan Fredrik Karlsen, musikkjournalist Asbjørn Slettemark, Surferosas Mariann Thommassen og Benedicte Adrian.

Selv har juryformannen fått store nervepåkjenninger under audition.

— Jeg tror det var i Trondheim det, ja. En svær kar fikk tilbakemelding på at han sang dårlig. En diger brande. Så kom han bort til meg. Jeg var faen så redd. «Kan jeg få ta deg i hånda» sa han. Jeg holdt på å drite på meg, ler Karlsen.

- Hvorfor mister vi aldri «Idol»-interessen?

— Vanskelig å gi noen fasit, men konseptet omfavner mange aspekter. Det er underholdning, stemning og sang som engasjerer. Og den menneskelige biten, nedturene og oppturene. Du kommer du? spør plutselig Karlsen.

- Om ikke meg, så sender vi nok noen fra avisa ja.

— Jeg mener, du kommer og synger på audition?

- NEI!

— He, he, he, vi snakkes da!