KRISTIANSAND: Søndag stilte "Kåntryjenta fra midtnorge" opp for å varme kalde sørlendinger i høstmørket. Med høyballer på scenen og cowboyhatter på hodet parodierte de seg gjennom køntri-Norge på en spenstig måte. Både latter og applaus satt løst blant de nesten 40 tilskuerne som hadde funnet veien til Østsia.

Rykende trønder-rock med Hopalong Knut

Men de artige jentene fra "midtnorge" er ikke de eneste som gjør høstkveldene litt lysere denne uka. Plassjef på Østsia, Thomas Ring, har flere gode navn i kofferten. Onsdag stiller Norges nye pop-prinsesse Marit Larsen på scenen, og fredag er det duket for trønder-rockerne i Hopalong Knut. I tillegg blir det halloween-fest i helgen og baren frister med tyske innslag bak disken.

— Hopalong Knut er et utrolig spennende band fra Trøndelag. De er et fyrverkeri på scenen og skaper garantert stemning, forteller Thomas Ring.

Bandet kommer i regi av studentarrangørene i Norsk Rockforbund og Rikskonsertene, som hjelper fremadstormende norske band rundt på turné. Tidligere har samarbeidet servet Østsia med navn som Animal Alpha, som i senere tid har gjort det stor suksess både i inn- og utland.

Antidepressiva i høstmørket

Med selv "Høstsia"-konseptet har Ring en visjon.

— Dette er egentlig noe for å bekjempe høstdepresjoner. Vi prøver å varme opp folk litt nå når den mørke årstida setter inn, sier Ring.

Det er første gang "Høstsia" arrangeres i Kristiansand og initiativtakerne håper god musikk og lun stemning i lokalene vil lokke folk til plassen som tidligere har slitt litt med besøkstallet.

Ring er storfornøyd med programmet og tror det vil appellere til de fleste aldersgrupper. Med tanke på at det torsdag blir barnekro, der foreldre kan slappe av mens Østsias ansatte sørger for å underholde de små, er det ingen unnskyldning for kokelure hjemme i sofakroken denne uka.

Se reportasje fra "Høstsia" i ukas GNU på Tv Sør! Rett etter nyhetene onsdag klokken 17.30, 18.30 og 23.30.