— Du går til finalen og vinner hele driten. Det sa jeg til ham helt fra starten av. Selv var han ikke så sikker på det, men han lovet meg en ting: Hvis han nådde siste runde, så skulle han spandere flybillett til Oslo, forteller Eirin Aurstad (21) fra Stavanger.

Billetten kostet 935 kroner. Det er det Glenn Lyse har tjent per uke i løpet av høsten. Men dårlig samvittighet har hun ikke.

— Jeg er deltidsmedarbeider jeg også. Og vi vet jo alle at lønnen kommer til å ta seg kraftig opp når han stikker av med seieren, sier hun. Ordet «hvis» har hun for lengst strøket fra vokabularet. Han er jo tross alt favoritt.

Gammel fan

Fan har hun vært i flere år.

— Jeg har pleid å få med meg søndagskonsertene på Ovenpaa. Der har jeg vært stamgjest, sier Aurstad. Det var slik de ble kjent.

Facebook-gruppen hun administrerer, laget hun lenge før han ble med i «Idol».

— Først var vi bare tre medlemmer, men tallet steg raskt da han begynte å bli kjent. I det siste har det kommet til rundt 800 nye hver uke, sier hun. Nå har tallet rundet 4500 personer.

Ivrig stemmer

— Til sammen har vi nok stemt for 6000 kroner. Det har blitt en familiegreie, sier Aurstad. Heller ikke kundene, som hun tegner kjøkken og bad for, har sluppet unna oppfordringer. For dette engasjerer.

— Jeg grein hver eneste gang han gikk videre. Forrige fredag skrek jeg så høyt at hunden min rømte en etasje opp. Da var jeg virkelig svett.

Medienes fokus på de yngste deltakerne gjorde henne litt nervøs. Men kveldens motstander frykter hun ikke.

— Kurt Nilsen har noe eget. Det har Glenn også. Den rocka stemmen hans når både ut til barn og voksne. Det som han har, kan han gi til hele Norge, sier Aurstad.

Ser ham live for første gang

Glenn Lyses svenske bandkollega, trommis Daniel Uhlas, har også sikret seg en billett til Spektrum. Sammen med Eirin og et par andre venner skal han markere seg med rød T-skjorte på de fremste radene i kveld.

— Det blir faktisk første gang jeg ser ham live i «Idol». Ellers har jeg alltid vært ute på jobber selv, sier Uhlas.

Han tror ikke en andreplass, i verste fall, vil virke veldig ødeleggende for Glenns karriere.

— Platekontrakt får han nok uansett. Og når man ser på dem som har blitt nummer to tidligere, så har det jo gått bra med mange.

Vil bli med Glenn

Framtidig håper han å kunne ta del i Glenn Lyses musikkarriere.

— Han har gitt uttrykk for at han ønsker å ha meg og bassist Carlos Sanchez med videre. Det er vi som er kjernen i bandet, sier Uhlas.

— Jeg blir i alle fall den første som kjøper CD-en. Eller, helst vil jeg jo få den, signert selvfølgelig, sier Eirin Aurstad.