KRISTIANSAND: — Vi har hatt pågang fra publikum fra Flekkefjord og Kvinesdal i vest til Arendal i øst, sier daglig leder Narve Ellefsen på Kick.

Han kan denne uken lene seg tilbake i visshet om at konserten med Wasp 19. april blir hans best besøkte siden oktober 2003, da Dum Dum Boys trakk 694 publikummere til Kick.

— Vi har solgt litt i underkant av 600 billetter på forhånd til Wasp, og totalt har vi altså plass til 700, sier Ellefsen tilfreds.

Dermed har han drøyt to uker på seg til å bli kvitt de siste 100 billettene til sjokkrockshowet over påske.

Tenåringsmødres skrekk

De som må ha trodd Wasp var avdanket og avleggs tok altså fullstendig feil. For 20 år siden var vokalist Blackie Lawless alle tenåringsmødres skrekk. Halshogging av gris og voldtekt av nonnedukke med kniv er noen av hans tidligere scenebedrifter.

— Det blir ikke sånt noe her, slår Narve Ellefsen fast med overbevisning.

Et av de viktigste

Fædrelandsvennen spurte blodfan Yngve Jacobsen hvordan det kan henge sammen at eldgamle Blackie trekker fullt hus så mange år etter storhetstiden. Jacobsen driver for øvrig nettstedet heavymetal.no, som er et av de best besøkte innen feltet.

— Det er fordi de fortsatt har klart å bevare litt av denne mystiske auraen rundt det de driver på med. De har holdt løpet gående konstant siden debuten teppebombet metalscenen. Dette bandet var et av de viktigste innen den moderne sjokkrocken, men i tillegg til image hadde de usedvanlig sterke låter, sier Jacobsen.

Han tror nysgjerrighet er hovedårsaken til den store interessen.

— Litt rundt Blackie og om han fortsatt har gnisten og evnen til å levere, og litt fordi bandet rett og slett har mange fans i mange leirer og på tvers av generasjoner. Dette er et band som står som en bauta i metalhistorien, sier Jacobsen.

Selv har han en sønn på sju år som ble veldig skuffet over ikke å få være med på konserten.

Og skal du være med selv nytter det altså ikke å tro du skal få kjøpt billett i døren.