KRISTIANSAND: Pharrell sørget for at om lag 9.000 publikummere tok turen til Bendiksbukta og fikk vrikket på leddene fredag kveld. En av bransjens mest ettertraktede produsenter pøste på med fengende og dansbare beats mens regnet drysset ned på et publikum som ikke la nevneverdig merke til værskiftet.

Christian Elvebekk og Jens Aaby var to entusiastiske hiphop-hoder som skrek og hoiet da de løp forbi fvn.no utsendte for å sikre seg en plass nærmere scenen.

Med hendene i været sluttet de seg til en gjeng på 9.000 som gjorde det samme.

Pharrell viste imidlertid raskt for publikum at han ikke lot seg affisere av litt lett duskregn. Med hjelp av en annen rapper, to trommeslagere, bass, gitar og keyboard sørger han for et funky driv så hele Bendiksbukta formelig gynget.

Overraskende for publikum dukket også Mira Craig, som spilte konsert like før Pharrell, opp på scenen. Hun danset til «She Wants To Move», amerikanerens siste låt for kvelden.

— De spurte om jeg hadde lyst til å gå på. Så da sa jeg ja, sier Mira til Dagbladet.no.

Pharrell har de siste årene opptrådt som medlem av N.E.R.D og The Neptunes, samtidig som han har vært produsent og gjestevokalist for artister som Snoop Dogg, Justin Timberlake og Gwen Stefani.

Fra scenen annonserte han at det lenge bebudede debutalbumet «In My Mind» endelig slippes 25. juli.

For to år siden frontet han nettopp N.E.R.D. på Quartfestivalen. For Toffen og Quart-ledelsen ga produsentens opptreden mersmak, til publikums glede i Bendiksbukta fredag kveld.

Med låter egnet for dansegulvet i hodet forsvant publikum ut i Kristiansands-natten og det lette duskregnet, som trolig for noen kom som en overraskelse da rytmene fra Pharrell stilnet.