Popstjernen Madonna strekker ut en pengesterk hånd til den rasrammede befolkningen i L'Auila i Abruzzo. Det skal ifølge People.com være en betydelig pengesum som skal gå til redingsarbeidet i Italia.

Madonnas slekt kommer fra dette området, og hun skal føle seg knyttet til stedet.

Abruzzo ble rammet av jordskjelv mandag 6. april, og foreløpig skal flere enn 235 mennesker ha vært funnet døde.

Byen Pacentro, som også er hardt herjet av skjelvet, er byen hvor Madonnas forfedre levde til 1919. Borgermesteren skal ha bedt Madonna om hjelp, og popstjernen skal ifølge People.com ha bladd opp 3, 5 millioner kroner.

– Jeg er glad for å kunne strekke ut en hånd til byen jeg og slekten min stammer fra, sier Madonna til magasinet.

Hun sier hun føler med de som nå er rammet av det ødeleggende skjelvet.

– Føler med dere

– Jeg føler virkelig med de familiene som er rammet og har mistet sine kjære og hjemmene deres, sier Madonna til magasinet.

Også etterskjelv i områdene har tatt menneskeliv. Det kraftigste etterskjelvet målte 5,6 på Richters skala. Ifølge borgermesteren i L’Aquila mistet en person livet i etterskjelvet, mens deler av byens basilika og jernbanestasjonen falt i grus, melder NTB.

Blå teltby

Samtidig sprer det seg mengder av blå telt på åpne plasser rundt L’Aquila for å gi ly til de overlevende som har mistet sine hjem.

Det er likevel ikke nok telt, og mange tilbringer natten i bilene sine ved San Sisto-kirken. Frivillige fra den katolske hjelpeorganisasjonen Misericordia di Roma San Romano gikk fra bil til bil med tepper og varmt drikke.

– Det er 150 biler her, og i kveld har vi servert 220 varme måltider. De er sultne, sa en av de frivillige som syntes det var unødvendig å oppgi navnet.

50.000 hjemløse

Myndighetene antar at 50.000 mennesker har mistet hjemmene sine i skjelvet. Men tirsdag kveld var antall hjemløse redusert til mellom 17.000 og 25.000 fordi mange flyttet inn til slekt og venner.

Mellom 10.000 og 15.000 bygninger skal være enten skadd eller ødelagt i 26 byer i L’Aquila-området. Onsdag innledes arbeidet med å evaluere bygningene som fortsatt står for å se om de egnet til å flytte tilbake til.