Orkanen Katrina rammet New Orleans med katastrofale følger i 2005, og Brad Pitt har i flere år arbeidet for å hjelpe de mange som ble hjemløse etter tragedien. I 2006 besøkte han distriktet Ninth Ward i byen, og kort tid etter var organisasjonen Make It Right Foundation etablert. Pitt er svært interessert i arkitektur, og etter å ha snakket med innbyggerne i området lanserte han i samarbeid med organisasjonen Global Green er arkitektkonkurranse der målet var å få ideer til hvordan områdene kunne bygges opp igjen på en mer bærekraftig og varig måte.

Ordfører

Ifølge nettsidene til Make It Right Foundation satte Pitt sammen et team bestående av flere eksperter innen miljøvennlig arkitektur, og dette teamet har jobbet tett med lokale grupperinger. Arbeidet hans i New Orleans har gjort Pitt så populær at han har blitt lansert som ordførerkandidat. T-skjorter med påtrykket «Brad Pitt for Mayor» har blitt populære, og skuespilleren måtte svare på spørsmål om kandidaturet da han nylig ble intervjuet på NBC-programmet «Today». Intervjueren viste fram t-skjorten og minnet om at skuespillerkollega Arnold Schwarzenegger har gjort politisk karriere. Navn som Ronald Reagan ble også nevnt.

– Jeg har ikke en sjanse, svarte Pitt, som helst forsøkte å spøke det hele bort.

Det er opprettet flere nettsider som jobber for å få Pitt som ordfører, og en egen Facebook-gruppe kjemper også for å få skuespilleren inn i politikken.

Resultater

Ifølge People.com har Pitts prosjekt i New Orleans som mål å få på plass 150 nye boliger innen 2010. Men ordfører har han ikke lyst å bli.

– Det er ikke det jeg gjør best, sa han.

Uansett om han hadde hatt lyst på jobben ville han vært nødt til å vente i noen år. Pitt og hans kone Angelina Jolie kjøpte et hus i byen i 2007, men ordførerkandidater må ha bodd i byen i fem år for å kunne delta i valget.