Foto: VEGARD EGGEN

Iron Maiden-konserten den 22. juli på Lerkendal stadion er den største i Trondheim noen sinne, etter at 19.000 billetter er solgt og arrangørene tror de siste billettene vil bli revet vekk.

— Til Ozzy-konserten solgte vi 3.000 billetter den siste uka, og 1.000 til Judas Priest den siste dagen. Det var over all forventning, sier Kristian Digre i Trondheim Rock Festival.

Da det ble kjent at Iron Maiden kom til Trondheim, ble 12.000 billetter solgt i løpet av de første dagene.

— Vi regner med å selge mellom 23.000 og 25.000 billetter.

Endte i minus

Trondheim Rock Festival er en festival i to deler. Judas Priest, Immortal og Stage Dolls spilte den 7. juni, mens Iron Maiden, Avenged Sevenfold og Lauren Harris spiller den 22. juli. Det er allerede klart at dag en endte i minus, etter at bare 4.000 ville se Judas Priest.

— Det ble et underskudd. Men det som er bra er at det kommer til å gå vesentlig bedre med Maiden enn med Priest, så året under ett blir bra. Vi er allerede i overskudd, sier Digre.

Han har knust sin egen publikumsrekord.

— Ikke for å skryte, men jeg hadde den forrige rekorden med Ozzy på 15.000 i fjor og Bob Dylan trakk litt over 13.000 på Torvet.

Intim stadion

Men hvorfor skal man se slitne metallhelter på en gressmatte?

— For det første blir stadion intim og fin. Alle ser godt og det er bra lyd. Det er bra fasiliteter på en fotballstadion for konserter, mener Digre, og lokker med et heftig sceneshow uten sidestykke i Trondheim.

— Vi har også ekstra inngang for de under 18 år. Forreste del av matta og den ene tribunen blir reservert for de som er under 18 år eller ikke bryr seg så mye om øl. Det er viktig for Maiden at alle uansett alder eller kjønn skal komme helt fram til scenen og oppleve bandet.

Festivalkrig?

Tidligere denne uka kom den første rapporten om en festivalkrig mellom Trondheim Rock Festival og Trondheim Rockfæst.

— Det er ingen festivalkrig, men jeg påpeker at de legger et arrangement med samme type artister, på nesten samme tidspunkt og velger et nesten kliss likt navn: Trondheim Rockfæst.

Jeg synes det er fantasiløst, og risikoen er en utarming over tid. Utover det får de ha lykke til med sine prosjekter, sier Digre.

Men helt venner er ikke de to festivalene.

— Når Svein Bjørge sier at vi får se hvem som står igjen til slutt, vitner det om at de har en annen intensjon enn å lage noe som er bra for publikum. Det kan tolkes som at det handler om å ødelegge for Trondheim Rockfestival. Men jeg håper jeg tar feil, for det ville vært for dumt.