Skuespilleren Sharon Stone har lenge gjort seg mislikt for sin forkjærlighet for pels, og påsto nylig at jordskjelv-katastrofen i Kina var «karma» fordi landet har behandlet tibetanerne så dårlig.

Nå har Dyrevernsalliansen PETA (People For The Ethical Treatment of Animals) tilbudt henne en gratis hjerneskann for å se om det kan forbedre empatien hennes, melder nyhetsbyrået WENN.

— Underutviklet hjerne?

PETAs leder Ingrid Newkirk har ifølge WENN skrevet til filmstjernen. I brevet argumenterer hun for at Stones oppførsel kan være symptomer på en underutviklet hjerne, og nevner blant annet stjernens utallige pels-antrekk på den røde løperen opp gjennom årene.

I samme brev innrømmer Newkirk at Stone er en intelligent kvinne, og resonnerer seg frem til at det da må være noe alvorlig galt med stjernens evne for medfølelse.

Tilbyr gratis skann

PETA-sjefen tar blant annet for seg kommentarene til jordskjelvet i Kina, og skriver:

— Siden millioner av mennesker ble drept, skadet og hjemløse i jordskjelvet, ble alle sjokkert da du avviste de ødeleggende konsekvensene av denne katastrofen. Men den overlegne holdningen din var ingen overraskelse for oss.

Videre tar Newkirk for seg Stones avvisende holdning når det gjelder dyrene som dør slik at hun skal kunne gå med pels.

— Ifølge vitenskapelige studier kan deler av hjernen kan være underutviklet hos mennesker som mangler empati. Her er vårt tilbud: Kunne du tenke deg å la PETA betale for en hjerneskann for å fastslå om kommentarer og handlinger som viser mangel på empati, kan være på grunn av en fysisk defekt?

Verken morsomt eller fristende

Det er ennå uvisst hva Stone synes om brevet, men hvis hun ikke reagerer, er det kanskje noe i dyrevernernes anklage. Stjernen fikk nemlig en alvorlig hjerneblødning i 2001, og har siden strevd med å bli frisk.

Dermed synes hun sannsynligvis ikke at PETAs tilbud er verken morsomt eller fristende.