LOS ANGELES: AMCs kabeldrama «Mad Men» fikk for annen gang prisen for beste drama for serien som foregår i et reklamefirma i New York på 60-tallet, mens NBCs «30 Rock» vant i klassen for komedier for tredje år på rad.

Til sammen fem av de øverste prisene under årets Emmy-utdeling i Los Angeles, som er fjernsynets Oscar, var repetisjoner fra tidligere år.

Det eneste unntaket var premien for beste kvinnelig komiker, der australske Toni Collette uventet vant over favoritten Tina Fey fra «30 Rock».

Collette, som har spilt i flere populære filmer som «The Sixth Sense» og «Little Miss Sunshine», vant for rollen som en kvinne med personlighetsforstyrrelser i HBO-serien «United States of Tara».

Prisen for beste skuespiller i en dramaserie gikk til Bryan Cranston fra «Breaking Bad», en AMC-serie om en dødssyk kjemilærer som lager seg en ny karriere som metamfetamin-pusher.

Veteranen Glenn Close vant den tredje Emmyen i sin karriere for rollen som den skruppelløse New York-advokaten Patty Hewes i kabelshowet «Damages».

Som ventet fikk «30 Rock»-stjernen Alec Baldwin prisen for beste skuespiller i en komiserie for rollen som sleip TV-direktør. Det er hans andre Emmy etter prisen i fjor.

Irske Brendan Gleeson fikk prisen for beste skuespiller i en miniserie for rollen som Winston Churchill i HBOs krigsdrama «Into the Storm».

Jessica Lange vant sin første Emmy i kategorien beste kvinnelige skuespiller for rollen som Jacqueline Kennedy Onassis i HBOs «Grey Gardens».