OSLO: På Chat Noirs nettsted ble følgende triste melding lagt ut i går formiddag: «Som kjent i media er forestillingen «All of Mia» dessverre kansellert og vil ikke spille på Chat Noir høsten 2008. Chat Noir ønsker selvsagt ikke at våre gjester skal bli skadelidne i denne situasjonen og vi jobber for å kartlegge omfanget av situasjonen».

Dermed ble det som skulle være en hyllest til stavangerartisten Mia Gundersens lange karriere en kort affære. Ifølge VG var billettsalget så dårlig at Anders Eriksen i produsentselskapet Bragernes Konsert AS valgte å si stopp.

— Det var en fryktelig dag for alle oss involverte. Det er med tungt hjerte vi måtte gjøre dette, uttalte han til VG.

Les også: Mias show stoppet etter kun én forestilling

- Intet ville gledet oss mer

Daglig leder i managerselskapet Unit, Jan Erik Haglund, vil ikke spekulere i om forestillingen kan finne et nytt liv andre steder i landet.

— Dette er svært trist for alle involverte parter. Når det gjelder showet videre så er det for tidlig å si noe på dette tidspunktet, sier han til Aftenbladet, og legger til at Unit ikke er involvert i selve produksjonen.

Det er derimot Bragernes Konsert AS og Anders Eriksen. På spørsmål om det vil bli aktuelt med en «All of Mia»-turné, svarer han følgende i en sms:

— Intet ville gledet oss mer. Vi håper, når stormen har lagt seg, å se på slike muligheter. Vi vet vi har laget en fantastisk forestilling, der Mia fremstår som en stor, innsiktsfull og raus artist.

Lunkne anmeldelser

Anmeldelsene etter forrige torsdags premiere var av det lunkne slaget. Dagbladet trillet en treer, og mente at «dette ville blitt et bedre show om Mia og regissør Tindberg hadde lagt litt mer av Mia i det».

Heller ikke Aftenbladets anmelder var begeistret og oppsummerte showet slik: «Fra puppeprat til tragedie. Alt spriker, ingen rød tråd å følge, ingen stemning å fordype seg i». Drammens Tidende delte oppfatningen og slo med samme terningkast fast at ««All of Mia» blir ingen uforglemmelig aften».

Kritikk

Oppmerksomheten rundt Mia har vært massiv etter at hun ga ut selvbiografien «Jeg er Mia» for kort tid siden. Private avsløringer av personlige opp- og nedturer sørget for en voldsom medieoppmerksomhet. For mye oppmerksomhet dersom vi skal tro kommunikasjonsrådgiver Hans Geelmuyden i Geelmuyden-Kiese.

— Folk har fått nok. Hun mageplasker med kommunikasjonen sin. Boklanseringen og grepet med Kjell Inge Røkke fikk henne dessuten til å fremstå som sjofel, og da får folk verken lyst til å kjøpe showbilletter eller bok, sier Geelmuyden, til VG.

Jon Arne Sægrov, en sentral skikkelse i Stavanger-regionens revy- og showmiljø gjennom selskapet Sægrov og Kvammen Produksjoner AS, vil heller ikke spekulere i om det kan være aktuelt å få Mia-showet over til Stavanger.

— Den saken har jeg ingen kommentar til. Dette er en produksjon som andre eier, sier Sægrov.

Sympati med Mia har han imidlertid:

— Det må være helt forferdelig, sier han.

Foto: Scanpix