Lag Nord har nemlig vunnet de fire første Robinsonkampene. Men i den femte ble det tap og dermed ble det Øyråd hvor den godt likte Øyvind Olsen ble stemt ut. Det til tross for at han hadde en allianse med gutta på laget.

– Jo, jeg trodde i alle fall at jeg hadde det, sier Olsen som mildt sagt ble overrasket over at han måtte forlate øya.

– Jeg går ut fra at grunnen til at de stemte på meg var fordi de trodde sammenslåingen var rett rundt hjørnet. Dermed så de på meg som en for stor utfordrer, hevder Olsen.

Sjalusi

Under Robinson-oppholdet fikk Øyvind Olsen svært god kontakt med Britt Carin Jonassen og det ble en god del tårer fra hennes side da «øy-kjæresten» ble stemt ut.

I søndagens episode ble det også dramatikk da to av lag Nords medlemmer fikk spise en bedre middag sammen. De som vant loddtrekningen var Øyvind og Nadya Mouacim, noe som ikke falt i god jord hos Britt Carin.

– Nadya er både gift og har barn så det var ikke noe fare for at det skulle bli noe action der, sier Olsen. Likevel registrerte han Britt Carins misnøye.

– Britt ble veldig skuffa. Hun syns ikke det var noe ålreit at Nadya dro og mener hun burde fått plassen i stedet.

Ikke et par i dag

Etter innspilling hadde Øyvind og Britt Carin fortsatt god kontakt en periode, men 27-åringen forteller at de i dag ikke er et par.

– Nei, det kan vi ikke defineres som. Vi er såpass forskjellige, så det funka ikke. Når man er stuck på en øy kan alle få en god tone, men forskjellen ble for stor i det virkelige liv. Nå er det lenge siden jeg har prata med henne, forklarer Olsen.

– Respektløst å trekke seg

Som personlig eiendel tok Øyvind Olsen med konjakk, en flaske som ble drukket opp mens han var på øya. Men det var ikke Olsen selv som drakk størstedelen av de dyrebare dråpene.

– Jeg ga George (Vaz, journ.anm.) mesteparten på grunn av utslett og kløe, så han fikk sove om natta. Det er bare sånn man gjør: Alt for det sosiale og for å få laget til å fungere, sier han ydmyk.

I søndagens episode måtte Susanne Rosenlund trekke seg fra «Robinsonekspedisjonen» på grunn av helsemessige årsaker. Hun er da den åttende i rekka som forlater konkurransen på grunn av sykdom og/eller hjemlengsel.

– Jeg syns det er respektløst å trekke seg bare fordi man vil hjem. Mange av disse burde vært silt vekk i castingprosessen. Dette setter både oss og «Robinson» i et dårlig lys. Det er så mange som sitter der hjemme og kunne gjort noe for laget. Neste gang bør de ha i bakhodet at de ikke tar folk med bare fordi de har store pupper eller bra kropp, erklærer Olsen.

Ønsket en hardere opplevelse

I de to første episodene av årets «Robinsonekspedisjon» kjempet lagene om å være på Himmeløya eller i Helvete. Øyvind Olsen syns det var helt greit at konseptet ble utryddet ganske raskt.

– Det var jo til tider flaut å sitte der å meske seg når man trodde man hadde meldt seg på noe annet. Men igjen, Helvete kom jo ganske raskt.

Likevel syns ikke Olsen det var hardt å være på «Robinson»-øya.

– Jeg hadde det helt fint jeg, men jeg syns det var litt for mye mat og søvn. Jeg kunne lett hatt det verre og fått silt ut flere konkurrenter, konkluderer Olsen som har en fortid i forsvaret.

– Det var konkurransene som var oppturene. Å sitte på stranden og klø seg her og der er ikke det mest spennende som fins.

Foto: TV3
Foto: TV3
Foto: TV3