— Det er ganske sprøtt dette, sier Omar Johnsen. Vågsbygdgutten ser litt sliten ut der han sitter i det luksuriøse backstageområdet på Hovefestivalen og gafler i seg kylling på linseseng. Rundt bordet sitter resten av Casiokids og spiser gourmetmat.

Bergensbandet brukte mye av gårsdagen på intervjuer og pressegimmick med en varmluftballong på Hovefestivalen. Noen av dem ankom standsmessig med farkosten, og det ble flere turer med fans som hadde vunnet tur med favorittbandet. Etter alt dette spilte de på teltscenen rett før midnatt.

— Det har blitt noen intervjuer ja, sier Omar. Ved siden av ham sitter en journalist fra ærverdige The Times som har kommet til Norge for å skrive om Casiokids og Hovefestivalen.

— Moro at folk kommer fra utlandet til oss og ikke omvendt, sier Omar.

For to år siden var Casiokids et obskurt indieband fra Bergen. Selv om de færreste nordmenn har fått det med seg, er de det neste store fra Norge ifølge britiske musikkmedier. New Musical Express har allerede etablert dem blant sine favoritter, og kaller dem ”det største fra Norge siden black metal”. I vinter har de fått tung radiospilling av singlene ”Fot i hose” og ”Grønt lys i alle ledd”. Førstnevnte var ”ukas singel” i The Guardian i slutten av februar. Tredjesingelen ”Finn Bikkjen” kom ut for to dager siden, og spilles allerede på britisk Radio 1. Ifølge manager Chris Wareing er dette første gang et norskspråklig popband slår gjennom i England. Det kan godt stemme.

Casiokids har hittil vært fire ganger i England på turne.

— For hver konsert kommer flere folk, og vi blir kjent med dem og får venner. I slike tilfeller er det enda hyggeligere å drive med dette, sier Omar Johnsen. Etter å ha gjort 31 konserter på 31 dager i løpet av mai, har Casiokids et beinhardt festivalløp foran seg i sommer.

Innen utgangen av september er de satt opp med 31 spillejobber, de aller fleste av dem i utlandet. I begynnelsen av august er Casiokids for eksempel to uker på festivaljobber i USA og Canada.

— Det merkes at vi har fått presse og litt radiospilling. Vi spilte nylig på Siesta-festivalen i Sverige hvor vi bare har vært to ganger før. Men folk tok heilt av, sier Omar begeistret. Casiokids baserer musikken på synther, men har tung innflytelse av analoge instrumenter på scenen. Johansen var med å starte bandet etter at han flyttet til Bergen rundt årtusenskiftet, og nå sikter kvintetten mot verdensherredømme.

— Manageren jobber med å få til en turne i Japan, og det hadde vært fint. Alle sammen elsker sushi, sier Johnsen. I forbindelse med Hove-spillejobben fikk han tre dager hjemme hos mor og far på Langenes. Det er lenge siden sist.

— Det er supert å være på Sørlandet igjen, sier han.