KRISTIANSAND: Fitts For Fight har sluttet å rappe musikk på nettet. Nå har de i stedet remixet «tjuvgodset» og lansert en lovlig versjon av hitlåten «Fuck Off And Die».

— Vi er kjempefornøyd. Vi har faktisk spilt inn to versjoner, én til videoen og én til konsertene, sier vokalist Julie Balas.

Musikken er spilt inn av det oslobaserte elektronicabandet Syntax E, som består av sørlendingene Henrik Moy (Twinklehead) og Kim Modasli. Til tross for at Syntax-gutta er midt i innspurten med sin egen debutplate, tok de seg tid til å hjelpe Fitts For Fight ut av en tilsynelatende håpløs situasjon.

Reddende engler.

— Vi syntes ærlig talt litt synd på jentene. Først klarer de å bygge opp en ufattelig oppmerksomhet rundt prosjektet sitt, og så plutselig rakner alt. Nå har vi spilt inn «Fuck Off And Die» på nytt, endret både grepene og instrumenteringen, men beholdt vibben. Det ble faktisk veldig bra, og mye bedre enn originalen, mener Henrik Moy.

Han er ikke bekymret for å brenne fingrene ved å samarbeid med et band som har fått så ørene har flagret de siste månedene.

— Nei, vi kan gjerne være reddende engler for et så kult prosjekt. At de på rekordtid presterte å bli Norges mest utskjelte band betyr ingenting. «Fuck Off And Die» er en morsom låt og den fenger. Dessuten er jentene fra Kristiansand så da støtter vi selvsagt opp, sier Henrik Moy. Med en en ny versjon av låten, så kan også den fiks ferdige musikkvideoen sendes til tv-stasjonene uten å havne rett i søppelbøtta. Den forrige videoen, med stjålet musikk, ble naturligvis bannlyst fra all visning. På videonettstedet Youtube har imidlertid den 80-tallsinspirerte videoen gått sin seiersgang med over 11.000 visninger på 60 dager!

Festivaler.

Regissør Sten Hellevig gir i en pressemelding uttrykk for tilfredshet med at videoen nå kan distibueres i offentlige kanaler uten frykt for søksmål.

Oppmerksomheten rundt Fitts For Fight nådde storm styrke for et par måneder siden. Låtene deres ble nedlastet og spilt i tusentall på ulike nettsider, og norsk presse falt pladask for de to frekkeste jentene på Sørlandet. Så kom beskyldningene om plagiat, og dermed ble de fratatt spillejobbene under Bylarm, samt at de mistet status som nominert til NRKs årlige urørtpris.

Så ble det helt stille fra de to ellers så snakkesalige 15-åringene fra Kristiansand.

— Du trodde vel at vi hadde gitt opp? Da trodde du feil. Vi skal spille på flere festivaler i sommer og vi skal snart i studio for å spille inn helt nye låter, forsikrer Julie Balas.

En offisiell unnskyldning for det musikalske tyveriet skal også være på vei ut til offentligheten forteller Balas.