SØGNE/OSLO: — Jeg er veldig nervøs for opptredenen, men gleder meg litt også. Det viktigste er at jeg får gleden ut når jeg står på scenen, sier Marika Lejon til fvn.no.

Sangen hun skal synge i kveld har hun kalt «Your only Rose». Den russiske melodien til sangen er fra 1920. Den ble først kjent i vesten i 1968 under navnet «Those were the Days», og er blant annet sunget av kjente artister som Dolly Parton og Bonnie Tyler. Marika har skrevet sin egen tekst til sangen.

— Det er en kjærlighetssang, og den er tatt fra min egen historie. Den handler om at du har drømmer og håp, men er redd for å leve dem ut fordi du er usikker på hvordan det vil gå, forteller Marika.

Var med i MGP

Marika forteller at hun liker å lage sin egen musikk, noe hun har drevet med siden hun var 11 år gammel.

Som 12-åring debuterte hun med egenskrevet låt på ungdommens kulturmønstring, og da hun var 16 år gammel ble hun kåret til beste vokalist i NM i Rock. I 2003 deltok hun på by:Larm i Kristiansand som yngste deltaker - med eget materiale.

Marika var også med i Kjempesjansen på NRK høsten 2006, og deltok i Melodi Grand Prix (MGP) med låten «Perfect Sin» i 2007. - Hva er forskjellen fra å være med i Melodi Grand Prix og Norske talenter?

— I MGP ble jeg hyret inn for å synge sangen som var skrevet av svenske Adam Alvermark, og alt var ferdig. I Norske talenter er jeg mer på egenhånd, og har frie tøyler til å uttrykke hvem jeg er. Jeg får velge hva jeg vil synge, og det er mer personlig, sier Marika.

Hun forteller at hun er inspirert av både norsk- og østeuropeisk folkemusikk i musikken sin, men at det i bunn og grunn kan kalles pop.

Fargerik stil

Marika er kjent for sin fargerike og originale stil, og det knallrøde håret er hennes varemerke. Det vil hun ikke endre på.

— Jeg har vært ute og kjøpt mer løshår og fire bokser med rød hårfarge. Jeg farger håret, og fester det på selv. Det må gjøres på en helt spesiell måte, så jeg må nok forklare det for sminkørene i kveld, sier hun.

Hun har valgt ut en rød kjole til kvelden.

Marika forteller at hun identifiserer seg med Pippi Langstrømpe, som hun har vært fan av siden hun var liten.

— Pippi er selvstendig og sterk, og litt rampunge. Hun har mange historier, noen så drøye at folk ikke vet om de skal tro på dem, og det har jeg også. Jeg er nok ikke rampete nå, men var det da jeg var liten, ler hun.

Eksamen og øving

Marika er halv tsjekkisk, men født og oppvokst i Søgne. Nå bor hun i hovedstaden, og tar master i medievitenskap ved universitetet i Oslo.

Hun har hatt en travel uke foran kveldens semifinale i Norske talenter, som er den fjerde i rekken.

— Jeg har hatt eksamen i musikk og medier denne uken. Den skulle leveres i dag, men jeg måtte gjøre den ferdig tidligere for å få tid til å øve på sangen. Jeg har sunget mye, og det har vært en del stress. Men det er veldig gøy å være med på dette, sier 24-åringen.

Hun konkurrerer mot syv andre talenter på TV2s direktesending i kveld, og synes det er vanskelig å spå utfallet.

— Det er så mye forskjellig i Norske talenter, og alle kan sitt helt fantastisk bra. Hvem som går videre kommer helt an på hvem som stemmer, og hva de liker, mener Marika.

Disse deltar i kveldens semifinale klokken 20.00 på TV2:

Jan Anders Presthus (8 år), fra Stord, stepping

Aaro Petrus Kontio (24 år), fra Tromsø, diablo

Pål Thyholt og Christer Nilsen (19 og 20 år), fra Hell, revy

Marika Lejon (24 år), fra Søgne, sang

Robert Smith-Hald (41 år), fra Fjell, sang og gitar

Røa Eldresenter (69-83 år), fra Oslo, sang

Eirik Gjendemsjø (13 år), fra Slependen, sang

John Chen (16 år), fra Rasta, klaver