ARENDAL: Hovefestivalen offentliggjorde i går og i dag et knippe nye artister som skal opptre under årets festival.

Ifølge en pressemelding sendt ut av Hovefestivalen mangler det nå kun fem artister før programmet for 2008 er komplett. Totalt er det 85 artister som skal besøke Tromøya til sommeren.

Bookingansvarlig Toffen Gunnufsen er godt fornøyd med årets lineup.

— Jeg synes vi har fått til en bra balanse mellom et sterkt mellomskikt og nye, spennende navn. Vi har kanskje vært enda flinkere i år enn i fjor til å plukke opp artister som har fremtiden foran seg. Et flertall av årets artister seiler i kraftig medvind om dagen, sier bookingansvarlig Toffen Gunnufsen i pressemeldingen.

- Skulle gjerne hatt enda en rockeheadliner

Gunnufsen er godt fornøyd med programmet som helhet, men innrømmer at han godt kunne tenkt seg enda en hovedartist.

— Vi skulle gjerne hatt en rockeheadliner, men det fikk vi dessverre ikke til, sier han.

— Det var en som glapp?

— Det stemmer. Vi hadde en større artist på gang, men det gikk ikke av praktiske årsaker, sier han, uten å ville utdype hvem det dreide seg om.

Se programmet dag for dag her

Sepultura-trommis med DJ-sett

Black Tide, Mixhell, Ghostland Observatory, Name, Diskjokke, Don Juan Dracula, N.I.C, Zerozonic og Pase Rock er siste tilskudd på listen over artister som er klare for Hovefestivalen 2008. Onsdag ble det også klart at de australske elektrorockerne Midnight Juggernauts skal spille på teltscenen fredag 27. juni.

Sjangermessig er alt fra norsk rap (Name), eksperimentell dub (N.I.C.), og amerikansk metal (Black Tide) representert blant de siste ti artistene. Metall-bandet Zerosonic fra Kristiansand sikrer også et lokalt bidrag.

Brødrene Igor og Max Cavalera har allerede meldt sin ankomst med deres felles prosjekt Cavalera Conspiracy, og nå er det også klart at trommis Igor tar med seg kona for å gjøre en DJ-opptreden under navnet Mixhell.

Senere i kveld feires 2008-lineupen med releasefest på Blå i Oslo.