OSLO: Fjorårets Quartfestival var på mange måter et lavmål i festivalens årelange historie. Den største og kanskje viktigste musikkfestivalen i Norge lå i fjor høst nede for telling, etter dårlig publikumstilstrømning, laber interesse fra musikkpressen, samt enorme pengeproblemer.

Les også: — Fire store headlinere er umulig

Festivalen ble av mange spådd en snarlig død, og i pressen ble den konkurrerende Hovefestivalen utropt som den nye Quartfestivalen. Mye på grunn av bookingsjef Toffen Gunnufsen, som forsvant fra Quart til Hove. Etter fjorårets fiaskofestival ble Daniel Norgård hyret inn som festivalsjef, og Andy Inglis ble hentet inn for å forsterke bookingbiten.

Under bransjetreffet onsdag kveld gjentok festivalsjef Daniel Nordgård at tiden etter Toffen har vært enormt utfordrende.

- Stemningen har snudd

Nordgård føler festivalen nå er på rett spor igjen.

— I forhold til hvordan situasjonen var i høst, føler jeg stemningen rundt festivalen nå har snudd. Spesielt blant publikum, sier han entusiastisk.

I kveld slapp Quart åtte nye band, noe som betyr at 38 band er klare for Quart-festivalen 2008. Det er vesentlig flere enn i fjor på samme tid.

— At vi har flere band er først og fremst Andy og Jørgens fortjeneste. De er rett og slett et dream-team, mener Nordgård.

Føler du at dere har tatt tilbake noe av Quartens kredibilitet?

— Helt klart. Spesielt har Andy klart å skaffe oss en helt annen troverdighet.

Nordgård får støtte av Hovefestivalens Toffen Gunnufsen, som synes Quartfestivalen har kommet på banen igjen.

— I fjor synes jeg programmet spriket litt i alle retninger. I år ser det ut som de har fått en mer entydig strategi, og at det er en bestemt tanke som styrer programmet, sier Gunnufsen til fvn.no, før han legger til:

— Jeg har inntrykk av at Quart er i ferd med å bygge seg opp i markedet igjen, sier han.

Han er for øvrig enig med Inglis i at tiden med store headlinere er forbi.

— I fremtiden må vi ha en solid stamme med mindre band, og klare oss med 1-2 store. Utover det må vi lage pakker som publikum vil ha, sier han.

Nordgård er lettet

Daniel Nordgård var mannen som ble hentet for å redde det synkende skipet Quartfestivalen. Han innrømmer at han er lettet over at ting ser ut til å falle på plass.

— Ja, det er det. Det er både en lettelse samtidig som det er enormt inspirerende.

Festivalen fikk mye kritikk for mediehåndteringen i løpet av 2007. Dette har ifølge Nordgård vært en av hovedpunktene som skulle forbedres i år.

— Vår strategi i år har vært basert på tilgjengelighet, noe det skortet på i fjor.

Er det takket være profesjonell pr-hjelp?

— Nei, dette er Quarts strategi, selv om vi selvfølgelig har fått hjelp av mange, sier han.

På tross av at kveldens bandslipp ble lagt til Oslo, var det så langt fvn.no kunne se dårlig med riksmedier til stede. Om et par måneder blir det klart om Nordgårds optimisme viser seg å være berettiget.

Hva mener du? Hvilken festival har det beste programmet til nå? Hove, Quart, eller kanskje Øya?