– Jeg sjekker ut lite av det som pressen skriver om meg, jeg har angst for det. Jeg må late som om det ikke er virkelig, sier Megan Fox, som har fått nok av kåringer og påstår at alt oppstyret rundt utseendet hennes har gjort henne beskjeden.

Vel, ikke beskjeden nok til å slutte å posere i undertøy eller med kirsebær i munnen i alle verdens manneblad. For det er en grunn til at hun ligger i toppen av alle «mest sexy»-avstemninger herfra til Japan. Og med sleivspark mot Disney, Hollywood-eliten og kvinner som ikke liker sex har det vært vanskelig ikke å legge merke til henne i året som gikk etter «Transformers» ble en gigantsuksess i 2007. Premiere

Mandag møtte hun, regissør Michael Bay og medskuespiller Shia LaBeouf pressen i London i forkant av premieren på «Transformers: De beseirede slår tilbake». Filmen som kommer til å gjøre henne til en enda større stjerne og muligens den som topper samtlige sexy-lister ved første og beste anledning.

I filmen spiller hun igjen Mikaela – kjæresten til Sam (Shia LaBeouf). Sammen med Autobotene (snille roboter) kjemper de mot Decepticons (onde roboter) som vil tilintetgjøre jorden. Det meste er større, styggere, mer trommehinnebulende enn sist (budsjettet for bare eksplosjonene var på 4–5 millioner dollar, noe som tilsvarer rundt 30 millioner kroner), og ispedd like mange lipgloss-trutmunner.

– Jeg blir skikkelig flau

Et kjapt resymé av det som er blitt skrevet om Megan Fox i det siste: Hun er deilig. Skikkelig deilig. Helt rådeilig faktisk. Hun blir spurt om det å bli plassert i «sinnssykt attraktiv-båsen» er begrensende.

– Det er ikke det at det er begrensende, jeg blir bare skikkelig flau. Har du noen gang fått et kompliment, uten å klare å ta imot? Fordi du enten ikke er enig eller du ikke føler deg vel? Det er slik uten stans hver eneste dag og det gjør meg skikkelig flau. Jeg vet ikke hvordan jeg skal reagere på sånt, sier hun blygt.

De saftige sitatene

Med de siste rød-løper-bildene av henne friskt i minne er det vanskelig å forestille seg henne som beskjeden. Men la gå. 23-åringen, som vokste opp i fattige kår i Tennesse, er en ung stjerne full av motsetninger. Etter sigende vet hun alt om Tolkien og haier, og dem som har møtt henne blir ikke bare imponert over de mørke lokkene og de isblå øynene, men av det som kommer ut av munnen hennes. Og da tenker vi ikke bare på saftige sitater av typen: «Transformers-regissør Michael Bay er en kuk». Og: «Jeg har sexappetitten til en 15 år gammel gutt.» Eller som hun nylig kvitterte i britiske GQ: «Jeg håper de legaliserer det (marihuana, journ.anm.) og når de gjør det kommer jeg til å være den første personen i køen for å kjøpe en pakke med jointer».

Frittalende

– Det kan være frigjørende å lese intervjuene dine fordi du er så frittalende, men er det ting du angrer på at du har sagt? Eller kommer du til å angre på din åpenhet med pressen når du blir eldre?

– Det er mulig. Det er noe jeg sliter med. Jeg føler at jeg har de beste intensjoner når jeg gjør disse intervjuene og snakker som jeg gjør. Og det er uheldig når journalister velger å bevisst vri på meningen bak ordene mine, sier hun stille. Rommet fullt av journalister med samvittighet av ulik renhetsgrad blir også stille. Fox mener mye av det hun sier ikke må tas bokstavelig. Men så er det nettopp det journalister liker å gjøre.

Fabrikkerte forestillinger

– Det gjør at jeg mister lysten på å være frittalende og ærlig. Men jeg føler at det er noe jeg vil gjøre, for jeg hatet å lese eller se bullshit-intervjuer da jeg vokste opp. Å se disse tilgjorte forestillingene som man får presentert på tv som man vet er falske og fabrikkerte. Jeg prøver å ikke være en av dem.

Derfor har Fox også offentlig tatt avstand fra «det unge Hollywood» og disser bransjefester og folk som tror de er noe. Som takk har hun fått slengt merkelappen «trailer trash» etter seg.

Mystikken borte

– Jeg er redd for Hollywood-livsstilen. Det er så lett å bli overeksponert. Med en gang folk vet for mye om privatlivet ditt er mystikken borte og det er ingen grunn for dem å betale for å se deg på film, sier hun, som om hennes egne utsagn om sex og dop ikke helt teller.

– Det er noe som er nesten umulig å unngå i Hollywood nå og kanskje det er derfor det ikke er noen ekte filmstjerner som det var på 50-tallet. De er en døende rase, erkjenner hun.

«Transformers: De beseirede slår tilbake» har premiere på norske kinoer 24. juni.

Foto: AFP/Scanpix
Foto: Filmweb
Foto: AP/Scanpix
Foto: Filmweb