KRISTIANSAND: — Det koster ikke mer enn en tur til Texas, og det er ikke store summer det er snakk om, sammenlignet med ting som stadion og Kilden, sier Frank Marvin Moe. Driveren av Café Generalen i Ravnedalen er skuffet. Storscenen innerst i dalen står fremdeles som en grinende betongkloss i naturperlen.

Den vakre buen og tretaket som er tegnet av arkitekt Arne Åmland lar vente på seg.

Sceneprosessen har hittil tatt tre år, og nå er det klart at taket i beste fall kommer på plass til neste sesong.

Torbjørn Evenbye i Kristiansand Byselskap var blant initiativtakerne til scenen. Prosessen startet i forbindelse med byselskapets 175-årsjubileum i 2005. Har investor

— Vi fikk nei på søknaden til Cultiva på 200.000 kroner i november i fjor, siden de syntes de hadde brukt nok penger på bygg det året, sier Evenbye. Kilden og Stadion var blant bygginvesteringene til Cultiva i fjor.

Evenbye kan fortelle at en investor sto klar med ytterligere 800.000 kroner til scenetaket, men at denne summen ikke ville bli utløst med mindre også Cultiva bidro.

— Et anbud fra Kruse Smith sier at det vil koste nøyaktig en million kroner å få på plass taket. Men summen fra den anonyme giveren har krympet, så søknaden til Cultiva blir høyere neste gang. Vi har hatt et positivt møte med dem, og vi blir oppfordret til å søke igjen. Neste tildelingsmulighet er først i desember, sier Evenbye.

Sprengt ut fjellet

Hittil har scenen kostet godt og vel en million kroner, hvorav en halv million ble gitt av Sparebanken Pluss. Byggherren, som er Kristiansand kommune, har allerede sprengt ut plass i fjellet til garderobeanlegg og toaletter. Fullførelsen av sistnevnte regnes som byggetrinn tre, og ligger enda lenger ut i tid enn en eventuell fullførelse av taket.

— Vi hadde ventet at scenen sto ferdig nå, sier Moe. Han har straks hele vårprogrammet bekreftet med en rekke arrangementer. Både Thom Hell, Erik Faber og Knut Reiersrud er blant de 17 konsertene som hittil er satt opp i Ravnedalen.

Men de aller fleste av dem kommer til å foregå på Café Generalen lenger ute i dalen.

Det er bare megakonsertene med Kim Larsen, Bjørn Eidsvåg/Lisa Nilsson og provisorisk tak over scenen.

— Vi ville hatt helt andre muligheter her i sommer dersom scenen hadde stått ferdig. Da hadde det ikke vært snakk om bare å ha tre konserter på den, garanterer Frank Marvin Moe.

Kristiansand Symfoniorkesters sommerkonsert til ære for Henrik Wergeland 17. juni er for eksempel flyttet for andre år på rad.

Litt rart

— Vi gidder ikke betale en engangsutgift på 66.000 kroner for et provisorisk tak. Da flytter vi heller konserten til domkirken, slik vi måtte gjøre i fjor også. Det er litt rart at de ikke har fått det til ennå, sier direktør Øystein Eidsaa i symfoniorkesteret.