Filmene som hadde premiere i julen kan kanskje vare helt til påske. For det er gode tall for de øverste filmene på Filmwebs kinotopp for sist helg.

Mann mot bie

På førsteplass, så vidt – finner vi Will Smith i sci-fi-thrilleren «I am legend». Vår mann befinner seg alene i verden etter at et virus har tatt knekken på det meste. Hvordan dette kan gå, fant 26.801 personer ut denne helgen. Det gir filmen et totalt besøk på 128.227 etter to uker.

Som en særdeles god nummer to, kom bien Barry med venner med og uten vinger. Jerry Seinfelds animerte komedie «Biefilmen» trakk til seg 26.722 personer. Filmen har derimot totalt etter to uker et bedre besøk enn mister Smith. Hele 158.244 har fått med seg moroa i bikuben og i verden utenfor.

Ridder mot eventyr

Også de to andre julefilmene henger svært godt med. Filmatiseringen av Jan Guillous bok om ridderen Arn har slått godt an, til tross for labre kritikker og artikler om historiske feil i filmen. I helgen så 22.047 personer «Arn – tempelridderen». Til sammen har 102.110 sett den etter to uker.

Disneys familiefilm «Eventyr i New York» med «Grey's anatomy»-smukkasen Patrick Dempsey i en av rollene, tryllet seg inn på en fjerdeplass med 18.819 solgte billetter. Her har 94.477 personer sett historien om prinsen og prinsessen og den ondeste av stemødre utfolde seg.

Den norske filmen «O'Horten» kan ikke vise til like flotte tall. I helgen trakk den 3975 tilskuere, og totalt på to uker er den sett av 18.402.