KRISTIANSAND: 31 år gamle The Game, eller Jayceon Taylor, som han egentlig heter er blitt beskrevet som en av verdens største crossover-rap-stjerner. Han sammenliknes blant annet med 5O Cent og Kanye West.

Men Taylor er også kjent for å være en av verstingene innen amerikansk hip hop, da han stadig har havnet i krangler med andre rappere og plateselskaper.

Det er det Oslobaserte bookingselskapet Quality Time Entertainment som står bak når The Game entrer scenen på Kick i Kristiansand torsdag 11. november. De har ansvar for alle spillejobbene rapperen skal ha i Skandinavia under sin pågående turné. I tillegg til Kristiansand skal han gjøre en spillejobb på Hamar.

Oppdaget av Dr. Dre

The Game er oppvokst i Compton, California og hadde en tøff barndom. Han ble selv tidlig i tenårene involvert og medlem av gjengen "Bloods". På tross av dette, var det drømmen om en karriere innen hip hop som tok over livet til den unge amerikaneren på slutten av nittitallet.

I 2004 fikk den anerkjente rapperen og produsenten Dr. Dre en demo fra The Game, og valgte å satse stort på å gjøre unggutten berømt. Det resulterte i diverse samarbeid med blant andre 50 Cent, før hans første solosingel "Westside Story" kom ut samme år.

Store albumsuksesser

Debutalbumet "The Documentary" fulgte hakk i hæl, og ble en stor suksess. Plata ble produsert av Dr. Dre og 50 Cent og gikk rett inn som nummer én på Billboard Top 100. "The Documentary" inneholdt blant annet singlene "How We Do" og " Hate it or Love it".

På tross av diverse skandaler og krangler med plateselskapet G-Unit, ble også The Game's andre plate en stor suksess. "Doctor Advocate" debuterte som nummer 2 på Billboardlistene og førte til stor spenning rundt neste utgivelse fra rapperen.

Gjestet Quart i 2005

Da tredjeplata "LAX" kom ut i 2008 hadde The Game egentlig bestemt seg for at det skulle være hans siste plate, men skjebnen ville det annerledes. Og i 2009 begynte han arbeidet med "The R.E.D Album" sammen med produsentene Timbaland og Drumma Boy.

Siste nytt fra Game er at han har sluttet fred med gamle fiender og igjen er å finne under vingene til Dr. Dre, på hans plateselskap, Aftermath Entertainment.

Game har gjestet Sørlandet før. Både på Quartfestivalen (sammen med Snoop Dogg) i 2005 og på Skral Festival i Grimstad i 2007.