For snart 40 år siden, nærmere bestemt mellom 15. og 18. august fant det som i ettertid har blitt stående som tidenes mest legendariske musikkfestival sted. Nå melder Billboard.com at plateselskapet Rhino Records skal markere jubileet. «Woodstock — 40 Years On: Back to Yasgur's Farm» er navnet på boksen som gis ut i august, og den teller hele seks cder med musikk.

Uutgitt

Denne uken slapp Rhino også den doble cd-samlingen «Music From The Original Soundtrack And More: Woodstock» på ny. Samlingen har vært ute av sirkulasjon i en periode, men nå er den tilgjengelig i en remastret versjon. Selskapet følger også opp med en gjenutgivelse av «Woodstock Two» med ytterligere 16 sanger.

Boks

Det er imidlertid den massive «Woodstock - 40 Years On: Back to Yasgur's Farm» som gir fans, musikkhistorikere og nostalgikere flest gullkorn. Billboard.com har fått nyss i at samlingen teller hele 38 tidligere uutgitte sanger fra festivalen. Tidligere gjemte opptredener fra The Who, Grateful Dead, Creedence Clearwater Revival og Jefferson Airplane er blant skattene man kan glede seg til på en samling som total teller 77 sanger.

Festival

Samleboksen holder seg så tett opp til den originale artistrekkefølgen som mulig opplyser visepresiden i Rhino Records, Cheryl Pawelski.

– Dette vil være den hittil mest omfattende samlingen av musikk fra Woodstock, sier hun til Billboard.

I forbindelse med jubileet er det også lansert et nytt nettsted viet til festivalene: Woodstock.com .