— Som så mange andre nordmenn så var Knut Hauge en begeistret mann i går kveld, og lykkerusen over norsk Melodi Grand Prix-satt fortsatt i på nasjonaldagen.

Jublet seg hes

— Jeg satt i salen og var helt med. Det hører du kanskje på stemmen, den blir ikke borte sånn av seg selv. I starten jublet vi hver gang Norge fikk poeng, men etter hvert måtte vi roe ned og begrense oss til tolvpoengerne, sier ambassadør Knut Hauge.

Syv personer fra ambassaden hadde fått billetter til finalen i den tidligere OL-hallen, i tillegg satt det en stor samling mennesker i ambassaden for å følge finalen.

— Det var min aller første Melodi Grand Prix, og det var overveldende. Ikke minst sceneshowet. Stemningen i salen var helt elektrisk, ikke minst da Alexander gikk på scenen, sier han.

Lånte ut flagget

Før finalen ble ambassadøren og hans gjeng oppsøkt av hviterussiske fans, som ville låne hans norske flagg.

— De ville så gjerne la seg avfotografere med det norske flagget. Det er virkelig morsomt å se hvor popular han er her borte også på grunn av bakgrunnen hans. Samtidig er han en viktig brobygger mellom Norge og hele denne regionen. Rybak vil med sitt vesen og bakgrunn bringe frem de nærmere forbindelsene mellom disse landene. Den første som vil få merke det, er Statsminister Jens Stoltenberg, som kommer til Moskva på tirsdag, sier Hauge.