Ifølge Budstikka.no var det flere ting som ikke gikk på skinner da AC/DCs rock n' roll-tog besøkte Bærum i går. Det var første gang nye Telenor arena ble brukt som konsertarena, og 23.000 mennesker ble i meste laget for ordensmaktene.

Kaos

Lokalavisen melder at problemene startet for alvor da publikummerne rev ned et gjerde og kom seg ut i veien slik at trafikken stanset opp.

— Når berusede mennesker må stå i lenge kø fører det til litt tull og knuffing, uttalte operasjonsleder Tore Haugen i politiet til Budstikka.no.

Flere slåsskamper ble meldt, og politibilene på stedet ble utsatt for flaskekasting. I etterkant av arrangementet uttalte politi og arrangør at de har lært mye av gårsdagens konsert og at de håper på mindre køer ved neste storkonsert.

Arena

Konserten på Telenor arena ble offentliggjort i oktober i fjor, og da begrunnet Kristin Svendsen i Live Nation valget av arena slik:

– Vi tror at AC/DC selger 20.000 billetter og Telenor Arena er den største innendørs konsertarena vi har i Norge, sa hun.

Senere ble det offentliggjort at bandet også skal spille på Valle Hovin i år.

Ros

AC/DC har fått en ny vår etter utgivelsen av «Black Ice», og konsertene i Europa ble utsolgt på svært kort tid. På tross av kaotiske tilstander utenfor arenaen fikk de australske veteranene skryt for prestasjonene på scenen. Anmelderne som var til stede på konserten melder om en vital gjeng veteraner. Nettavisens ekstatiske anmelder trillet sekser på terninger og oppsummer på følgende vis: «For deg som ikke fikk med deg AC/DC denne gang, men har billett i juni vil vi bare si en ting: Gled deg. Har du ikke så kan du gremmes. Dette er rock på et nivå som veldig få leverer». Konsertarenaen for også ros for god lyd av både VG og Dagbladet, men det rapporteres også om lange køer.

Telenor arena har også sikret seg konsert med Tina Turner. Hun kommer til Norge den 17. april.