KRISTIANSAND: — Vi gjør dette for at Quartfestivalen skal ha flere plattformer å stå på, og for å profesjonalisere den, sier Arild Buli. Mannen som kjøpte konkursboet etter Quartfestivalen, og som skal arrangere Quart '09, er styreleder i alle de fem Quart-aksjeselskapene som nå er under stiftelse. Quart Holding AS er allerede oppført i Brønnøysundregisteret, og nå har Buli sendt inn registreringssøknad på fire datterselskaper.

Quart Event AS

Quart Service AS

Quart Merchandise AS

Quart Sponsorship AS

Hvem som skal sitte i styrene er ennå ikke klart, og modellen minner om organisasjonsstrukturen rundt Stiftelsen Quartfestivalen i 2003. Flyttet penger

Det var det daværende styret bestående av Toffen Gunnufsen, Arild Buli og Trygve Eftestøl som stiftet og eide Quart Rett AS, Quart Servering AS og Quart Kommunikasjon AS. De tre selskapene skulle ta seg av den kommersielle biten av Quart, samtidig som de skulle garantere for stiftelsens likviditet. Men samme år overførte Quart Rett AS fem millioner sponsorkroner til Eftestøl og Bulis hotellkompleks på Gautefall.

I løpet av høsten var de to investorene kastet ut av festivalen etter at kommunen hadde lagt press på det nye styret. Sponsormillionene så festivalen aldri noe mer til, og det hele endte med forlik etter et motkrav fra investorene om erstatning for tapte inntekter etter utkastelsen.

Prøver igjen

Nå er Buli ute av Gautefall,og samarbeidet med Eftestøl er opphørt. Han er ikke redd for å prøve på nytt med et konglomerat av selskaper rundt Quart.

— Det er ikke ulovlig å stifte selskaper, og det er ikke ulovlig å gjøre det på en ryddig måte. Dette blir helt åpent og oversiktlig, og det er vel kjent at kulturarrangementer i Norge ikke er noen gullgruve, fremholder Buli.

Han legger ikke skjul på at han kunne ønske seg mer velvilje enn han har blitt møtt med av for eksempel kommunen etter at oppkjøpet av konkursboet ble kjent. I forrige uke bekjentgjorde parkvesenet at den nye Quartfestivalen må søke om leie av festivalområdet på Odderøya på lik linje med andre interessenter.

Avtalen med den gamle Quartfestivalen regnes som opphørt.

- Underlig

— Jeg synes jo det er en ganske underlig framgangsmåte. Nå som kommunen og Cultiva har brukt 40 millioner kroner på den gamle Quartfestivalen de siste fire årene, burde de ta imot med åpne armer noen som tilbyr seg å drive festivalen videre med sine egne penger, sier han.

— Føler du at du møter en kald skulder?

— Jeg vil bare si at jeg synes det er underlig. Også handelsstanden kunne tatt bedre imot initiativet. Dersom ikke kommunen og handelsstanden tilrettelegger på en god måte synes jeg ikke de fortjener å ha en festival av denne størrelsen i byen, sier Buli.

Mangler bookingsjef

Han sier det var ”en liten galskap” som tente ham til å kjøpe konkursboet. Hvilke andre investorer som står bak gjenetableringen av Quart vil han fremdeles ikke ut med.

— Det er flere som sitter på vent for å se hva vi kommer opp med.

— Har du ansatt noen ennå?

— Ja, det er tegnet kontrakter med flere. Hvor mange vil jeg ikke si, sier Buli. Den viktige stillingen som bookingansvarlig har han imidlertid ennå til gode å fylle.