Først blir en mann funnet død på Nordfjordekspressen i Vågå. Så blir en kvinne funnet livløs på sitt eget kjøkken. Det viser seg at begge er blitt forgiftet. Deretter skjer et tredje drap, brutalt, brått og blodig. Da må lensmann Sylfest Seljestad håndtere et hevndrama som kan føres tilbake til en fortrengt hendelse i bygda på 90-tallet.

Kroken og Kolden debuterte i 2012 med "Evig skal døden vera", en krimbok som ble kåret til vårens beste norske krim av Dagbladet. Deres andre mordmysterium «Døden kjem med bussen» er en langsom krim, uten makabre blodsprutdetaljer. Fortellerens synsvinkel skifter fra kapittel til kapittel, noe som gir dynamikk og variasjon i teksten — og det fungerer svært godt. Beskrivelsene av miljøet er også gode, men det er et dristig grep av forfatterne når de skriver seg selv inn i historien, som krimforfattere som signerer bøker på den lokale boksjappa. Dessverre funker det ikke.

Historien når aldri gispeklimaks. Man blir aldri sjokkert. Overrasket. Eller forvirret. For en oppmerksom leser er det også noe forutsigbart etter hvert. Men denne krimboka er fin til å kose seg med i påskeferien, hvis man er ute etter en "lettere" bok.