Western

USA 2015

Regi: Quentin Tarantino

Manus: Quentin Tarantino

Skuespillere: Samuel L. Jackson, Jennifer Jason Leigh, KurtRussell, Tim Roth, Zoë Bell, Michael Madsen, Bruce Dern

Musikk:Ennio Morricone

Aldersgrense: 15 år

Noen år etter den amerikanske borgerkrigen er dusørjegeren John «The Hangman» Ruth (Kurt Russel) på vei til Red Rock for å avlevere sin fange Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) til henging. På veien over fjellet lar han den beryktede soldaten Major Marquis Warren (Samuel L. Jackson) og Red Rocks nye sheriff Chris Mannix (Walton Goggins) sitte på i diligencen, men han stoler ikke på noen av dem, og det bygger opp til snøstorm.

De må søke tilflukt fra stormen og stopper ved diligencestasjonen Millie’s Haberdashery, som de kjenner godt til. De blir derfor overrasket over at de blir møtt av den ukjente meksikaneren Bob (Demián Bichir), som sier han passer på stedet for Millie og Sweet Dave. Enda mer mistenkelige er de tre andre personene som søker tilflukt, Oswaldo Mobray (Tim Roth), Joe Gage (Michael Madsen) og sørstatsgeneral Sanford Smithers (Bruce Dern). Hva skjuler de, og hvorfor?

Tarantino leverer nok en gang en film som er helt unik. Som vanlig skaper han sin egen sjanger som er vanskelig å sette i bås. Det er simpelthen en Tarantino-film. Han inviterer oss inn i en fantastisk verden med superb dialog, bilder som tar pusten fra deg, og de mest fargerike karakterene det går an å forestille seg. Kort sagt, fabelaktig, og veldig, veldig kult!