Lanserte «Palmesus Classics»

Palmesus og daglig leder Leif Fosselie lanserte en ny storsatsing sammen med Kilden direkte i starten av kveldens «Sammen for byen»-sending.

Publisert:
  • Jim Rune Bjorvand
  • Per Moseid
  • Arild Sandvik

KRISTIANSAND: – Vi lanserer «Palmesus Classics» – 20 hits fra de siste 20 årene, sa Fosselie på sendingen.

  • Se vår sending fra Kilden øverst i saken

Satsingen skal være et samarbeid med Kilden Teater og Konserthus. Datoen er satt til 16. oktober. Og det skal være både et fysisk arrangement i Kilden og sendes digitalt, slik at man er sikret gjennomføring uavhengig av hva reglene for hvor mange mennesker som kan samles da måtte være.

– Vi ønsker å ta det beste fra Kilden, så vi samarbeider med dem i form av at vi ønsker å ta symfoniorkesteret i byen (KSO) og kombinere det med kjente norske vokalister, en stor dj og en kjent konferansier. Så kjører vi 20 giganthits fra siste 20 år som synges av vokalistene på scenen sammen med dj’en og symfoniorkesteret.

  • VIDEO: Her kan du se intervjuet med Fosselie

– I tillegg har vi Sørlandets kunstmuseum med på laget og skal kjøre digital kunst parallelt med dette, som baserer seg på publikums reaksjon på det som skjer på scenen, fortsatte Fosselie.

Les også

Palmesus må avlyse: – Vi er helt knust

Over ti mill. i tap

Palmesus har måtte avlyse den årlige strandfesten på Bystranda som følge av restriksjonene regjeringen har innført på grunn av koronaviruset.

Leif Fosselie sier at Palmesus vil tape stort på inntektssiden og at det er rundt 15–20 millioner kroner i kostnader som de ikke klarer å «hente inn igjen».

Fosselie sa på sendingen at det går mot et tap på tosifret antall millioner kroner i 2020 som eierne må dekke opp for.

Palmesus hadde offentliggjort fire av 40 artister til årets strandfest. Nå jobber festivalledelsen med å flytte flest mulig av dem over til neste års festival som er planlagt 2.-3. juli 2021.

Alle tilbake i full jobb

Palmesus har permittert alle ansatte 50 prosent, men fra og med fredag vil alle være tilbake i full jobb.

– Vi har besluttet at det blir feil for oss å permittere. Derfor har vi prøvd å tenke kreativt og finne andre løsninger og andre gøye ting å drive med i år innenfor de rammene som er tillatt.

En av de nye tingene å drive med blir altså «Palmesus Classics».

Se flere intervjuer fra Kilden:

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.