Den snille og modige ulven Grå lever lykkelig med sin Bianca, side om side med en gjeng med sauer i Den Forente Byen. Her er det ingen rovdyr på kjøttjakt og alle planteetere kan sove trygt om natten uten mareritt om å ende opp som middagsmat.

Helt til en dag da en rev og en merkelig søye søker tilflukt i byen. De jaktes av fryktinngytende ulver som ikke liker at Grå og de andre ulvene bryter naturlovene. Ulvene og sauene i byen mobiliserer alt de har av krefter og ressurser for å forberede seg til tidenes kamp, men de har blitt infiltrert av fienden og muldvarpen saboterer alt de gjør.

Både manusforfatter og regissør er byttet ut siden sist, og det har gitt resultater. Den første filmens største problem var mangelfull dialog og timing, som gjorde at filmen ikke ble så morsom og underholdende som den kunne ha vært. I oppfølgeren er dette ikke noe problem. Dialogen er smart og velskreven, og karakterenes personlighet og karisma kommer til sin fulle rett. Du trenger ikke å ha sett den første filmen for å ha glede av denne, og underholdningsverdien er stor både for de minste og de største i familien.