ÅSERAL: — Dybdahl sitt storslåtte lydbilde passer perfekt til den magiske stemningen under demningen, skriver festivalleder Tor Åge Eikerapen i en pressemelding.

Torsdag 5. august kommer fenomenet Dybdahl til en av Sørlandets mest visuelt spektakulære konsertscener.

A Night Under the Dam arrangeres på høyfjellet under en 30 meter høy og meget spesiell demning bygget i 1939. Konsertkonseptet ble arrangert for første gang i 2006 og har vakt nasjonal så vel som internasjonal oppmerksomhet.

Albumslipp

Thomas Dybdahl har gitt ut fire soloalbum, det femte er ventet i april. Da er det gått fire år siden prisbelønte "Science" i 2006, og fansens utålmodighet ble stagget med en samleskive i fjor. Det er knyttet stor forventning til nyutgivelsen.

Klarer du ikke å vente til Eikerapen i sommer, kan du ta bussen inn til hovedstaden og høre Dybdahl med nytt materiale på Sentrum Scene den 29. april.

I tillegg til solokarrieren, er Dybdahl involvert i en lang rekke produksjoner med andre artister. Han er også vokalist i The National Bank og medlem av jazzgruppen Sesong.

Slutt i år?

Agder Energi søker for tiden om konsesjon til å bygge et nytt damanlegg. Dersom den søknaden går igjennom, vil konsertområde legges under vann.

— Hver konsert kan derfor være den siste, sier Eikerapen.

I tillegg til Dybdahl er blant annet disse artistene booket til Eikerapen:

Oðeon, Hellbillies, CC-Cowboys, Gunslingers, Flying Shoes, Sersjant Petter, Maria Due og Vennesla Pizza & Rock´n Roll.