BODØ: Når det er sirkus Melodi Grand Prix, hagler det bestandig med klisjeer og floskler. Slik er det i år også. Men det var underholdende nok det som ble presentert under delfinalen i Bodø.

LES OGSÅ: Maria Arredondo videre i MGP

Her er vår vurdering av låtene:

Venke Knutson

Jealous cause I love you.Alle forhåndstips gikk ut på at Venke Knutson skulle gå rett til finalen, men ble altså bare gitt en mulighet til under siste sjanse-runden i Sarpsborg. Refrenget vil mange av oss gå og synge på i mange uker utover. En ultrafengende låt med en slags god gammeldags Supremes-stemning i seg. Venke framførte den godt.

Skanksters

Life is here today.Vi får nok høre denne fengende skalåten fra Rogalandsbandet Skanksters på radio utover vinteren. Den var en outsider i Bodø, men kom seg altså ikke videre. Skanksters var med på å skape bredde og variasjon i heatet, men den helt store låten er dette ikke med sine Madness-referanser.

Tomine Harket

Be good to me.Datteren til Morten har en god stemme. Hun er bare 16 år, og kommer sikkert til å etablere en fruktbar karriere etter hvert. Men denne balladen er for tynn med for få spenningsmomenter og gode overganger. Kjedelig suppepop.

Hanne Haugsand

Don’t stop.En ordinær discolåt med en smak av Abba i seg. Mariann Thomassen har skrevet den, og Hanne Haugsand klarte ikke å gjøre låten noe bedre enn det den er. Nemlig svak.

Maria Arredondo

The touch.Forhåndslytten tydet på at dette er en melodi der komponist Rolf Løvland beveger seg i et trygt farvann han nærmest har skapt selv med sine ballader i Secret Garden. På scenen løftet Maria Arredondo låten ett nivå opp med sterk vokal og flott framføring. Låten høres litt gjennomsnittlig ut til å begynne med. Men den vokser. Dette kan gå hele veien og til deltagelse i den internasjonale finalen.

Heine Totland

The best of me is you.Intens og energisk framføring på denne up tempo-låten. Heine Totland har en bra stemme. Det viste han på denne utadvendte, 70-tallslignende låten som han selv håper ligner litt på Stevie Wonder. Vel, vel. Noe mesterverk er dette ikke, men Totland gikk fortjent videre til en ny siste sjanse sammen med Venke Knutson.

Alexander Stenerud

Give it to me.Stemmen har han, og Stenerud gikk greit videre til finalen med denne europoplåten som både har elementer av a-ha, Aqua og Pet Shop Boys i seg. Fengende og stilig framført med litt pyro og tøff dans til. Underholdende.

Vurdert av Rune Slyngstad, musikkanmelder på fvn.no og i Fædrelandsvennen.