KRISTIANSAND: — Det ville være kjipt av meg å påstå at vi nå er plaget av støy fra Kick. Jeg sover godt om natten, sier Finn Erik Klausen. Han har de siste årene fungert som talsmann for gruppa av naboer som har engasjert seg mot støy fra Kick. I mars 2010 fortalte Klausen Fædrelandsvennens lesere at han hadde "fått et annet liv" etter at det var brukt 3 millioner kroner på støyisolering av Kick. Og i årene som har fulgt har han og de andre naboene ikke opplevd den lave duringen de iblant hører fra utestedet som ødeleggende for nattesøvnen.

Det var disse naboene som i desember 2009 sendte inn klagen som nå har resultert i et nytt støypålegg fra fylkesmannen. Og selv om fylkesmannen strammer inn med et nytt pålegg for dBC-skalaen, er Klausen likevel ikke fornøyd.

— Vedtaket opprettholder jo en grense på 47 dBA etter klokka 23.00, mens det fastholder grensen på 45 dBA fra klokka 07.00 til 22.00. I timen mellom 22.00 og 23.00 er grensen på 35 dBA! Det betyr at det er tillatt med høyere støynivå på natten enn om dagen, og det er jo helt på trynet, sier Klausen.

Men selv om han i prinsippet er uenig i vedtaket, har han ikke til hensikt å forfølge saken. I stedet retter han vreden mot duringen fra Rederiets vifter.

— Disse gir mye mer støy enn Kick. Fra balkongen min har jeg målt dem til 50 - 52 dBA med min egen støymåler, og det er veldig forstyrrende på et sted som jo er et rekreasjonsområde for oss. Den ene av dem låter som en dårlig påhengsmotor når det blir varmt, sier Klausen. Han har allerede klaget på denne viftestøyen, og kommer til å gjøre det igjen.

— Det andre som er plagsomt er bråket fra Frk. Larsens røykeområde, selv om dette har blitt litt bedre den senere tid, sier Klausen.