KRISTIANSAND: Falko Rausch til fvn.no.

Sammen med Store metal-navn som Six feet under og Master, er han på en syv ukers turné, hvor Kristiansand er eneste norske stoppested.

Les mer om kveldens konsert her

— Jeg liker meg her. Jeg kunne aldri forestilt meg hvor mange hyggelige folk det er her. Vi fikk pratet med en del av naboene her i går, og spilt litt av musikken vår for dem. De ble forskrekket over hvor hard den er, og sa de likte best disco og danseband, sier Rausch og ler.

Rocka familiemann

Han er selv familiemann, og skjønner godt de fikk litt klager, da de festet til morrakvisten i dag. Men de sure minene varte ikke lenge. Stort sett er det kun vennlighet å møte, og en del spørsmål fra nysgjerrige sjeler i følge Rausch. Den ruvende turnébussen, full av langhårete menn, stikker seg nemlig litt ut blant campingvognene med fortelt og danseband på reiseradioen. Manageren har vært i Norge flere ganger, men aldri på Roligheden Camping.

— Jeg er ikke noen camping-type, jeg liker meg best på hotell, sier han, og peker på at sure sokker i sommervarmen er en del av hverdagen, når man bor på en buss med ”12 stinky guys”. Men når han først skal reise på denne måten, synes han været og temperaturen er perfekt. Og sørlandssommeren ga mersmak.

— Jeg kunne tenke meg å ta med familien på ferie til Kristiansand. Ett døgn er litt lite, jeg skulle gjerne fått sett litt mer. Det er så vakkert her med sjøen. Men bade vil han ikke, den oppgaven overlater han til de andre guttene på bussen.

— Det er alt for kaldt, påstår han.

På kveldens konsert ventes det derimot å bli hett.

— Det blir et heftig show. Bandene er blant de beste i sin sjanger, og vi gir publikum en meget solid pakke, lover Rausch.