KVINESDAL: Norway Rock Festival fortsetter bandslippene, og har nå booket TNT, The Quireboys, U.D.O, Pagans Mind og tributebandet Ozzmosis til sommerens festival. Dermed har festivalledelsen i løpet av den siste uken sluppet 13 band.

— Det er kanskje litt irriterende for noen at det blir mange småslipp, men jeg synes det er kult at mange av de mindre bandene også får oppmerksomhet. Ellers kunne de druknet av andre større band, sier bookingansvarlig Kjell Arne «Kelly» Aamodt til fvn.no.

Samtlige av de fem som ble offentliggjort tirsdag, har spilt på festivalen før. Tyske U.D.O kommer tilbake for fjerde gang, mens Skien-bandet Pagans Mind har rocket Øyesletta to ganger tidligere.

Ønsket tilbake

Britiske The Quireboys, som i år er headliner på Tjodolf Rock Stage, spilte på Norway Rock i 2008, mens Ozzy Osbourne-tributebandet Ozzmosis spilte oppstartsåret 2006. TNT spilte året etter, i 2007, og trommis Morten «Diesel» Dahl, som satt i ledelsen i Norway Rock Festival inntil for to år siden, spilte med bandet Diesel Dahl & Friends i 2006. — Som bookingansvarlig vet jeg at det leverer. Mange av disse er ønsket tilbake av publikum, og de kommer eller har nettopp kommet med nye skiver, sier Aamodt, som ikke mener det er problematisk at trofaste publikummere får se igjen flere av bandene.

— Når vi har holdt på i seks år, vet vi at en prosentandel av bandene dukker opp igjen etter et par år. Slik er det for andre festivaler også. Det har noe med tilgangen til andre band, men også at vi ønsker å se tilbake og booke band fra tidligere, sier han.

Headliner

Bookingsjefen legger heller ikke skjul på at fjorårets festival, som endte med to millioner kroner i minus og fare for konkurs, har ført til at sparing i år. Festivalen, som finner sted fra 7. til 10. juli, kuttes også med en dag fra femårsjubileet i fjor.

— Vi gikk på en smell i fjor, og må ned et steg for å ta sats igjen. Vi må spare inn her og der, også på lineupen. Men at det blir en bra lineup er det ikke tvil om, sier Aamodt.

Headlinerne som hittil er sluppet er Volbeat og In Flames. Aamodt jobber nå med å få på plass headlineren på lørdagen, samt flere andre band.

— Vi jobber med den siste finpussen, deiblant en headliner, sier han.