KRISTIANSAND/EIKERAPEN: Kråkesølv fra Bodø spilte sin første konsert i 2008, og har siden da blitt godt mottatt av både kritikere og publikum. Sist lørdag stakk de også av med Spellemannprisen for Beste popgruppe 2010. I 2009 var de Spellemann-nominerte for debutalbumet «Trådnøsting», og oppfølgeren «Bomtur til jorda», er en musikalsk og tekstmessig videreføring av uttrykket fra debutplaten.

Albumet er spilt inn analogt i Grand Sport Studios i Oslo, noe som har bidratt til et mer skittent og direkte lydbilde. Øystein Greni fra Bigbang har produsert platen sammen med bandet, og miksingen er gjort av Cato Salsa-bassist Christian Engfelt (The Lionheart Brothers, Serena-Maneesh). Greni og Truls Heggero fra Lukestar er blant de som bidrar musikalsk på albumet, og jazzmusiker Tore Johansen fra Bodø har skrevet arrangementer for strykere og blåsere.

Låven er den nest minste scenen på Eikerapen og har kun plass til 100 publikummere. Konserten med Kråkesølv går av stabelen fredag 5. august. Andre band som er bekreftet til årets festival er: Bigbang, CC-Cowboys, Vamp, Odd Nordstoga, Christel Alsos, Tenderleaves, Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars, Staut, Frida Ånnevik med flere.