KRISTIANSAND: «Kastellet» er et kunstnerisk samarbeid mellom musiker Ellen A. W. Sunde, fotograf Arild Danielsen og dansere Charlotte I. Martinsen og Irene Theisen. De fire har satt sammen en forestilling som vises på den gamle Mølla på Grim.

– Forestilling er satt sammen av våre tre kunstformer som er dans, musikk og video. Vi lar de tre kunstformene møtes, og blir inspirert av hverandre, sier Theisen.

Dette er den første førestillingen til «Kastellet», men de har jobbet sammen i over et halvt år.

– Prosjektet begynte med Ravnedans i fjord, da vi jentene hadde en fremvisning. Vi syns det fungerte bra og ønsket å utvikle samarbeidet videre. Etter hvert inviterte vi også Arild til å bli med, forteller Sunde.

– Vi begynte å jobbe med dette prosjektet i høst og har holdt på frem til nå. Det har blitt en del jobbing hver for oss, så nå jobber vi for å sette sammen det vi har laget til forestillingen, sier Theisen

«Ikke-verbal kommunikasjon»

Temaet som «Kastellet» har jobbet med er «Ikke-verbal kommunikasjon». Det blir ingen scene, og publikum kan sitte hvor de vil i det store rommet på Mølla. Planen er at folk skal kunne observere forestillingen fra forskjellige vinkler.

– Det blir spennende å se hvordan folk reagerer på oppsetningen. For min del er det er dette et en mulighet til å eksperimentere og teste ut nye ting. Det har vært veldig mye prøving og feiling, forteller Danielsen

Kastellet har fått støtte fra Cultiva Ekspress, Kristiansand kommune, Pluss Bank og Xpressprint, og ønsker å lage flere forestillinger i fremtiden.

– Dette er et forsøk på om det kommer folk, og om oppsetningen vil fungere. Vi har ikke gjort noen slike prosjekter før, men om det går bra så ønsker vi å fortsette å lage flere forestillinger.

– Det er helt noe annet å arrangere forestilling selv. Man kan ikke skylde på noen andre om det går galt, men det er spennende og vi får mange nye erfaringer. I tillegg er det utfordrende å jobbe med folk som driver med annen kunst enn det jeg gjør, sier Theisen.

Konsert

Det blir også en konsert med den elektroniske duoen, «Sgrow» som består av Vilde Nupen og Kristoffer Lislegaard.

– «Sgrow» er veldig bra og vi er glade for å ha de med. Vi håper at publikum blir igjen for å se konserten og det blir servering av mat og drikke, sier Sunde

– Jeg tror nok at forestillingen blir sett på som noe nytt. Det blir en fin opplevelse både visuelt og auditivt for de som kommer i kveld, avslutter hun