TRIO: Kåre Conradi (t.v.) og Dennis Storhøi (t.h.) spiller hovedrollene i "Blind hevn", som henholdsvis Todd og kunstneren Tony Scott. Bartek Kaminski spiller en eks-fange, som er dømt for å ha drept Tony Scotts forrige kone. Foto: L-P Lorentz
PRISVINNER: Bartek Kaminski ble torsdag kveld tildelt Aud Schønemann-prisen. Han mottok prisen etter premieren på "Blind hevn", hvor dette bildet er hentet fra. Foto: L-P Lorentz

KRISTIANSAND: I Schønemann-prisens statutter heter det at prisen skal gå til en skuespiller tilknyttet Oslo Nye Teater som gjennom sitt virke har vist særlig evne til å tilføre komiske dimensjoner til sine rolleskikkelser, og som har utmerket seg det siste året.

— Han har en særegen humor og en spesiell følelse for improvisasjon og timing. Han bidrar positivt til miljøet på Oslo Nye, er et oppkom av gode ideer, som han evner å gjennomføre, sa Hauk Heyerdahl, leder i Norsk Skuespillerforbund, i sin tale til prisvinneren etter gårsdagens premiere på "Blind hevn".

Det var veldig gøy, og overraskende. Vi fikk applaus etter premieren, som gikk bra, og da var det litt absurd å bli hentet ut igjen på scenen for å motta prisen , sier Kaminski til Fædrelandsvennen dagen derpå.

TRIO: Kåre Conradi (t.v.) og Dennis Storhøi (t.h.) spiller hovedrollene i "Blind hevn", som henholdsvis Todd og kunstneren Tony Scott. Bartek Kaminski spiller en eks-fange, som er dømt for å ha drept Tony Scotts forrige kone. Foto: L-P Lorentz

Hva betyr en slik pris for deg? - Det er veldig rørende, og det var fine ting som ble sagt. Det er en fin pris å få, og det er den første prisen jeg får også. Jeg var nominert til Komiprisen også, og bare det å være nominert til den var sykt gøy. Jeg er veldig dårlig på takketaler, og lirte av meg noe teit.

Har du sett noen anmeldelser av premieren?

— Ja, jeg så Dagbladet hadde en, og den var fin. Men jeg har ikke sett flere.

Bartek Kaminski, som flyttet med sin familie fra Polen til Kristiansand som seksåring, har i år vært svært delaktig i de to Zuperhelt-forestillingene på Oslo Nye. I fjor ble Kaminski sågar nominert til Komiprisen for Årets gjennombrudd for sin rolle i The Producers.

Juryen, som har bestått av teatersjef Catrine Telle, Pål Pande-Rolfsen, Bjørn-Erik Kragstad (styreleder Oslo Nye Teaters venneforening), og ansattes representanter i styret, Helle Haugen og Julie Clark, mener også at Kaminski generelt har gjort en fremragende innsats for komikken som fag. Prisvinneren mottar en statuett og et stipend fra Oslo Nye Teaters venner.Kaminski er utdannet ved Statens Teaterhøyskole, og har tidligere vært innom både Trøndelag Teater, Rogaland Teater og i Jo Strømgren Kompani. Han har vært tilknyttet Oslo Nye Teater siden 2005, og har blant annet medvirket i "Zuperhelt 1 & 2", "The Producers", "Lærere for livet", "Trollbyen", "Kurt koker hodet", "Peer Gynt", "Jul i Blåfjell", "Arsenikk og gamle kniplinger" og "Utlendingen".