TEATER: Ulrikke Benestad skal realisere teaterstykket "Days of Significance". Foto: Lars Hoen
BRASIL: Julie Rasmussen, her fra "Spelet om Kråka", drar til Sao Paulo i Brasil for å få praksis og erfaring. Foto: Roar Greipsland
BULGARIA: Olga Grimsmo Nilsen drar til Sofia i Bulgaria for blant annet å stille ut egne verk. Foto: Ingvill Dybfest Dahl

KRISTIANSAND: Kristian Landmark, Marius Christiansen, Olga Grimsmo Nilsen, Ulrikke Benestad og Julie Rasmussen er de fem kunstnerne kulturstyret i Kristiansand har tildelt kunstnerstipend. Totalt mottok kulturstyret 42 søknader i år.

— Det er gledelig, på den ene side, at hovedtyngden av søkerne er voksne, etablerte kunstnere. Det viser jo at Kristiansand er en by med et solid, etablert kunst- og kulturliv. På den andre siden savner jeg flere søknader fra de unge, sier kulturstyrets leder Randi Haukom til Kristiansand kommunes hjemmeside.

Haukom har sammen med kulturdirektør Stein Tore Sorthe og kulturstyrets nestleder Harald Sødal vært jury for årets tildeling. Haukom mener prisvinnerne dette året viser høyt nivå og representerer en god bredde innenfor de ulike kunstnerkategoriene. Men hun savner flere søkere fra byens musikere.

— Akkurat det synes jeg er litt rart, for innen musikk, både klassisk og rytmisk, har vi virkelig mange flinke kunstnere, sier Haukom.

Dans og teater

Julie Rasmussen og Ulrikke Benestad representerer de unge, lovende kunstnerne, og begge er tildelt et stipend på 25.000 kroner.

Rasmussen, som er i ferd med å fullføre sin utdanning ved Statens Scenekunstskole, får et utdanningsstipend. Hun ønsker å bruke stipendet til praksis og erfaring i samarbeid med Quasar Dance Company i Sao Paulo i Brasil, og har planer om at det skal ende opp i en forestilling/workshop i Kristiansand i samarbeid med andre aktører fra Ravnedans.

TEATER: Ulrikke Benestad skal realisere teaterstykket "Days of Significance". Foto: Lars Hoen

Benestad får et etableringsstipend til nyutdannede kunstnere, og skal bruke stipendet til å realisere teaterstykket "Days of Significance". Det handler om å vise krigens sanne ansikt til unge voksne. Benestad har selv bidratt på manussiden, og hun er også stykkets produsent. Hun ønsker å innarbeide det i Den Kulturelle Skolesekken.

Film, musikk og billedkunst

Kulturstyret har gitt arbeids-, videreutdannings— eller reisestipend til etablerte kunstnere til Kristian Landmark, Marius Christiansen og Olga Grimsmo Nilsen. Stipendet er på 30.000 kroner.

Landmark, som er aktiv både innenfor film, teater og tekstforfatting, får stipendet som filmskaper. Han skal bruke stipendet til å kjøpe seg fri i fire uker, slik at han kan utvikle ideer og manus til både kort-, dokumentar- og langfilm.

Christiansen er musiker, og har skrevet musikk til flere tv-serier og filmer. Stipendet skal han bruke til å komponere musikk for fullt symfoniorkester, og utgi en produksjon under eget navn.

BULGARIA: Olga Grimsmo Nilsen drar til Sofia i Bulgaria for blant annet å stille ut egne verk. Foto: Ingvill Dybfest Dahl

Grimsmo Nilsen er billedkunstner, og skal bruke stipendet til reise og opphold i Sofia i Bulgaria, der hun deltar som jurymedlem ved Lessendra Art Gallery og hvor hun samtidig også skal stille ut egne verk.— Jeg er full av beundring for prisvinnerne. Vi ønsker dem lykke til med sine planer og sin kunstneriske utvikling. Kristiansand er stolte av dere, avslutter Randi Haukom.

Prisutdelingen skal skje i midten av januar 2013.