LETTET FESTIVALSJEF: ?Nå tar vi juleferie med en god følelse for at det blir en bra festival til sommeren, sier Jesper Krumm. Foto: Reidar Kollstad

KRISTIANSAND: Festivalen har fått støyklager fra en del naboer, men ikke alle. En Høyre-politiker bosatt i Bystranda Aveny talte nemlig varmt for festivalens videre eksistens.

— Jeg er selv en av de berørte, men vil vektlegge at dette er et gode for byen. Om man ikke liker alle melodiene like godt, får man kanskje reise et annet sted den helga. Jeg ønsker at vi skal gi et politisk signal om at det er sånn det er å bo i en by, sa Odd Nordmo (H) i byutviklingsstyret torsdag.

Han var styreleder i borettslaget fram til mai, og forklarte den gang naboene at en klage ikke kom på tale. Så snart han takket av, ble klagen postlagt.— Selv om Nordmo er talsmann for en liberal linje, er det ikke sikkert alle naboene er det, eller de fremtidige naboene, sa teknisk direktør Ragnar Evensen, og viste til at klagene nok vil tilta i takt med stadig nye beboere som flytter inn på Tangen.

- Til glede for mange

En ny veileder fra Helsedirektoratet om støygrenser gjorde at parkvesenet ville forvise festivalen til Tangenparken, i trygg avstand fra boligområdet ved Bystranda. Men politikerne misliker den negative holdningen.

— Dette er en sak der kommunen må innta en tilretteleggerrolle. Det er en festival til glede for mange, som ikke mottar ei krone i støtte. Det som gjør festivalen særegen, er jo at den ligger på stranda, mente Stian Storbukås (Frp), nestleder av styret.

Politikerne vil ha muligheten til å evaluere festivalen underveis, men gir i utgangspunktet tillatelse for tre år.

I gang med planleggingen

Festivalsjefen gleder seg over det enstemmige vedtaket, som dermed åpner for den fjerde festivalen i rekken.

— Nå tar vi juleferie med en god følelse for at det blir en bra festival til sommeren, sier Jesper Krumm til fvn.no.

Palmesus finner sted 6.-7. juli, omsetter for 6-7 millioner kroner, ngasjerer 500 frivillige og selger om lag 15.000 billetter, inkludert 5000 til klubb.