KRISTIANSAND: Fædrelandsvennen har flere ganger den siste uka forsøkt å få den kvinnelige lærervikaren i tale, men hun har hittil ikke ønsket å si noe om saken. I en sms torsdag viser hun til Utdanningsforbundet, som heller ikke er spesielt snakkesalige.

— Av hensyn til læreren ønsker vi ikke å si noe mer om saken i media, sier hovedtillitsvalgt for Utdanningsforbundet i Kristiansand, Terje Byholt.

Påkjenning

Etter det Fædrelandsvennen forstår har kvinnen opplevd saken som en stor påkjenning. Hun ønsker derfor ikke å bidra til at saken får ytterligere oppmerksomhet.

Byholt har tidligere gitt uttrykk for at saken er et utslag av moralisme og krever at kvinnen får jobben tilbake. Han har også kritisert skolen for hvordan de har behandlet vikaren.

— Hun måtte pakke sammen og gå på dagen, og det kan nå bli svært vanskelig for henne å finne ny jobb som lærer i Kristiansand eller andre steder i fremtiden, sa Byholt til Fædrelandsvennen mandag.

Kom ut på DVD

Kvinnen ble fjernet fra stillingen med umiddelbar virkning da skolens ledelse ble kjent med at hun hadde spilt i en amatørfilm som inneholdt grove volds- og sexscener. Filmen ble oppdaget av kvinnens elever da de søkte på navnet hennes på Google.

Kortfilmen ble spilt inn for fire år siden, men kom nylig ut på DVD. Den kan beskrives som en typisk splatter-film og inkluderer blant annet grov vold ved bruk av motorsag. Oppvekstdirektør Arild Rekve i Kristiansand mener bildene er såpass alvorlige at de er uforenlige med lærerjobben. Han stiller seg derfor bak skolens beslutning.

Utdanningsforbundet er fremdeles i en dialog med Rekve om saken. Til uka skal partene møtes for å snakke om både saken og de prinsipielle sidene som er knyttet til den.

Fædrelandsvennen har ikke klart å komme i kontakt med Rekve.

- Personalsak

Rektor på den aktuelle skolen ønsker fremdeles ikke å uttale seg om saken og viser til at det er en personalsak.

— Dette er en personalsak som vi ikke uttaler oss om, sier rektoren til Fædrelandsvennen.

— Hva tenker du om kritikken dere harfått av Utdanningsforbundet?

— Dette er ting som de holder på mednå og jeg ønsker derfor ikke å uttale meg, sier rektoren.