KRISTIANSAND: — Dette er egentlig mest regnskapstekniske ting, sier styreleder Magne Aasheim Knudsen.

Han synes ikke det er så interessant at regnskapet for Quart 2004 nå endelig er banket gjennom av styret i festivalen. Man har i det lengste forsøkt å få inn gamle fordringer før tapet nå er tallfestet til 2.440.000 kroner.

— Vi har tatt med oss gamle fordringer som har vært med helt siden 2001. Dette er midler som tidligere har vært tatt med i budsjettet, men som vi nå bokfører som tap. Men det betyr ikke at vi dermed ikke lenger krever dem, for det gjør vi, sier Aasheim Knudsen.

De gamle fordringene beløper seg til 200.000, i tillegg til at festivalen har investert i «infrastruktur» for 500.000 på Odderøya. Infrastrukturen det siktes til er nedlagte kloakkrør, og Quartledelsen har innsett at det er høyst usikkert om de får noe igjen fra kommunen for denne investeringen.

Med rubb og rake blir altså det negative resultatet på 2.44 millioner kroner for regnskapsåret 2004. Dette til tross for at festivalen i fjor høst fikk 4,2 kommunale millioner kroner i tillegg til et lån på 1,7 millioner kroner fra bystyret i februar.

Torgeir eikeland