Uansett om ditt liv for det meste er tuftet på et bra korttidsminne. For «Mourning sun» gnager og biter seg fast i den delen av hodet ditt som tenner på god pop. Låten blir der. Thomas Helland fra Kristiansand blir bare bedre og bedre. Og tro ikke at denne sekseren er lokalt frieri.

Dette er en forsmak på debutalbumet til Thom Hell som skal ut i løpet av august. Han bør allerede nå være klar over hvilke forventninger som settes. Stakkars mann! Denne uvirkelig fengende singelen som tikker inn på to minutter og 42 sekunder, er til å bli slått ut av.

De gode popkomponistene behøver aldri mer enn tre små minutter for å få sagt sitt. Etter et lite mellomstikk etter halvannet minutt, er det lett å tro at denne popfesten er over. Men så kommer den deiligste av alle vakre overganger, før Hell og hans band avslutter med popharmonier du ikke trodde det var mulig å skape.

«Mourning sun» er en livsbejaende popperle som vil skinne alle morgener hele sommeren. En perfekt start på dagen sammen med morgenkaffen.

Rune Slyngstad